Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Jansen neće donirati novac zadarskoj bolnici

Autor: Ivana Jurišić

11.06.2013. 22:00
Jansen neće donirati novac zadarskoj bolnici


Ivan Ninčević, 32-godišnji rukometni reprezentativac koji se nakon naporne rukometne sezone u Njemačkoj vratio kući u Zadar, posljednjih je dana glavna tema njemačkih novina. Brutalan udarac glavom u glavu koji mu je zadao Torsten Jansen zgrozio je rukometni svijet, a Ivan je nakon ozljede završio na šivanju.
Iako njemačke novine pišu kako je hrvatski reprezentativac neko vrijeme čak i razmišljao o tužbi protiv Jansena, Ivan to odlučno negira.
– Čim se u Njemačkoj nekom nanese ozljeda na terenu odmah viču »tužba, tužba«, što meni nije bilo ni na kraj pameti. Ono što se dogodilo njemu, moglo se dogoditi bilo kome. Umjesto da ga tužim, ja sam cijelo vrijeme razmišljao kako bih se osjećao na njegovom mjestu. Pa čovjek ima četvero djece, a oni su ga nakon tog događaja razapeli po novinama kao da je sam Antikrist.
Zacrnilo mu se pred očima
Uostalom, nakon te tragične utakmice on sam mi je prišao i ispričao se rekavši da ni sam ne zna zašto je to napravio, jednostavno mu se u jednom trenutku zacrnilo pred očima.
Njemački Bild piše da će Toto zadarskoj bolnici donirati između osam i deset tisuća eura, što Ivan odlučno opovrgava.
Ninčević dolazi s poklonima
– Ma, kakvih deset tisuća eura. Svota je puno, puno manja, a i nije istina da će Torsten dati taj novac zadarskoj bolnici. Supruga Marija i ja smo, nakon tog događaja sjeli kako bismo odlučili što dalje. Kao što sam rekao, tužba nije dolazila u obzir pa smo odlučili da će Torsten meni dati jednu određenu svotu novca koju sam namijenio zadarskoj bolnici. Ovih dana planiram otići na pedijatriju i pitati zaposlene što je potrebno djeci na odjelu. Kad se dogovorim s njima, idem u kupovinu igračaka, knjiga, crtanih filmova, svega onoga što je djeci potrebno kako bi im boravak u bolnici bio što ugodniji.
Pitamo Ivana kako ozljeda, na što nam on sa smijehom odgovara.
– Ma malo je natečeno, ništa što mjesec dana odmora u Zadru ne može srediti.