Milanović ima o čemu učiti u Brazilu

Slika korisnika admin

TKO LINIĆU PLAĆA RAČUNE U RESTORANU?

To je pitanje na koje je jako važno saznati odgovor. Iskreno, o Liniću  nemam neko konkretno mišljenje jer me političari baš ne privlače, ali u  svim je medijima ovog utorka objavljeno kako se traga za onim koji je,  sada već bivšem ministru nečega (mislim financija) plaćao ručak u  restoranu. Ja obično volim plaćati sam sebi i svojima kada sam negdje  vani (što je, istinu govoreći, postalo jako rijetko), ali ako netko baš  inzistira, onda prihvatim čašćenje, s time da mu to zapamtim, zapišem u  malu crnu knjižicu i nastojim mu se revanširati. Ali, nećemo o mojim  perverzijama. Meni je zanimljivo to da se u istim vijestima (NOVA tv)  govorilo i o tome kako je jedan naš bivši premijer, koji je sada u zatvoru,  za vrijeme jednog takvog ručka navodno dobio nekih desetak milijuna  eura da bi navodno pogodovao nekom strancu u nekim poslovima oko  nafte. E sad... Naš je političar u zatvoru, jer mu se sudi za neke stvari, o  čemu ja neću pisati, jer sve dok se nekome ne dokaže krivica on je nevin.  A taj je stranac na slobodi, iako se radi o milijunima eura, a ne o nekom  običnom plaćenom ručku. Kako to, ako smo svi mi u toj Eurozoni, ili  kako se to već zove. Uostalom, što mi je tu zanimljivo? To što danas svi  spominju to plaćanje Linićevog ručka, a nitko ne spominje tko je platio  račun za taj drugi ručak od navodnih desetak milijuna eura. Naš, ili  njihov? Valjda je i to važno.

SRUŠIO SE MOST LJUBAVI U PARIZU

Evo jedne jako važne vijesti. U Parizu se strušio tzv. most ljubavi "Pons  der arts" na kojem turisti ostavljaju zaključane lokote. Bio sam tamo, ali  nisam ostavio lokot, prvo zato što sam škrti bodul koji ne baca pare u  rijeku, pa makar to bila i Sena, a drugo, zato što ne volim nikoga osim  sebe, a to znam i bez toga da kupujem lokote. Meni je smiješno to što su  svi objavili da se most "srušio", a u stvari se samo nagnuo jedan dio  ograde i to prema unutra. "Turisti su odmah evakuirani", dramatično je  izvješćeno. Moš´ misliti! Uz plač djece i lelek majki sigurnosna je služba  užurbano prebacivala turiste na sigurno (kao da po tom mostu šeću samo  turisti), da ne bi bilo žrtava. Bože moj, kakve gluposti danas postaju  udarne vijesti. Eh, da. Primijetio sam dva-tri lokota i na našem,  zadarskom mostu. Morat ću od danas, za svaki slučaj, hodati preko Relje,  da mi se pod nogama ne uruši most opterećen velikom ljubavi koja vlada  u Zadru.

CEDEVITA PRVAK

Kao zadnja vijest u svim informativnim emisijama rečeno nam je da je  Cedevita postala prvak države u košarci i to prvi put. Drago mi je to čuti  jer to znači da ovaj put nije Cibona koja je, poput Dinama u nogometu i  Mladosti u rukometu, vječni prvak (18 puta!?), ali mi je zanimljivo koliko  se malo pažnje tome poklanja. Onako usput, napomenuto da su prvaci i  to je to. Sjetim se onih vremena kada je to bilo jako važno, kada su se  pratili rezultati, postojale posebne emisije, komentari... Izgleda da ta  košarka malo koga još i zanima. Nema tu neke love.

MILANOVIĆ IDE U BRAZIL

U vijestima je objavljeno kako premijer Milanović ide u Brazil jer tamo  naši igraju na otvorenju. Kažu da ga je pozvala njihova predsjednica i da  ne ide cijela svita, pola Sabora i pedesetak članova uže rodbine, nego  samo on s nužnom pratnjom. I sada, slušamo komentare o tome. Bilo je  par političara iz raznih stranaka i moram priznati da sam se nemalo  iznenadio. Nitko ga naime ne napada. Svi kažu da je to u redu, a pogotovo  jer je on u stvari pozvan od strane njihove predsjednice (ona će to i  platiti) i da je to čast i red otići. Ajde, Boga hvala, velim ja, da se bar oko  nečega ne svađaju. Još ako naši budu dobro igrali, neka mu za sljedeću  utakmicu pošalju još nekoga, i tako sve do finala, pa makar onda već bilo  stotinjak članova izaslanstva. Samo neka naši dobro igraju pa je sve drugo  manje važno. Ipak, dobro je da Zoki ide i zbog još jedne stvari. Naime,  Brazil je zemlja ogromnih socijalnih razlika, srednja klasa gotovo da i ne  postoji, a svako malo su neki štrajkovi, prosvjedi, prevrtanja automobila i  paljevine, pa je dosta zgodno pokupiti iskustva i o tim stvarima. Čovjek  uvijek ima nešto korisno za naučiti, što će mu možda (nedoBog) već sutra  zatrebati.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno