Pomoć farmeru Luki

Slika korisnika admin
Velimir BRKIĆ

Galovčani znaju da je i sijeno za preživjele životinje potrebno napaćenim slavonskim domaćinstvima. U nekoliko dana je na poljima Galovca i Jošana, pokošeno, osušeno i balirano gotovo tisuću bala sijena. U kamion šleper Antedo u vlasništvu Ante Gulana stalo je oko 750 bala sijena.

- Tamošnje stanovništvo je uspjelo sačuvati nešto stoke, no sada im nedostaje hrane i tako su Rafael Burčul, Jure Glavić i drugi došli na ideju da pomognemo s balama sijena za životinje spašene iz poplave, govori Ante Gulan, uz Rafaela i Juru inicijator i sponzor akcije.

Akcijama za pomoć nastradalim od poplave ujedinila je ljude koji su se rado odazvali na ovu akciju. Galovac i pripadajuće naselje Jošani bili su jednostavno na nogama i na raspolaganju.

- Bale sijena vozimo osobno Luki Paliniću, Matije Gupca 70, Turići kod Gunje. Riječ je o malom farmeru s 15 muznih krava, precizan je Gulan.

Ova akcija neće stati, kada se ukaže potreba, ponovno će prikupiti sijeno za koje kažu da ga imaju za još barem tri kamiona.

- Tragedija koja ih je zadesila ne može nikoga ostaviti po strani, mora im se pomoći na sve načine. Sijeno za prehranu stoke u tim ruralnim područjima od velikog je značaja i ponosni smo što smo u rekordnom vremenu prikupili sijeno, govore Jure i Rafael.

Nezapamćena katastrofa koja je pogodila područje Slavonije i Posavine ujedinila je ovdašnje žitelje, od djece do ljudi treće životne dobi.

- Prvu smo etapu ovakve vrste humanitarne pomoći završili, nadam se da će pomoći farmeru Luki, poručila je Marija Birkić, volonterka i humanitarka galovačkog Bartol festa i udruge Jak kao Jakov.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno