FOTOGALERIJA: Gesta ispratila svoju prvu generaciju, teta Nena nije mogla sakriti suze

Slika korisnika valentinam
Plesna udruga Gesta ispratila još jednu sezonu predstavom "Odgojoj 2"
Nena Jurišić, osnivačica i voditeljica Geste, ispratila je svoju prvu generaciju djevojaka. K njoj su došle dok još gotovo pa i nisu znale zavezati plesne papučice, a najesen kreću na fakultete
Željko KARAVIDA
Jučer je bilo vrlo emotivno u kazalištu

Iako je iza njih čak 41 predstava i sedamnaest godina rada, ova posljednja održana u ponedjeljak u HNK-u Zadar bila je nešto sasvim drugo. Nena Jurišić, osnivačica i voditeljica Geste, ispratila je svoju prvu generaciju djevojaka. K njoj su došle dok još gotovo pa i nisu znale zavezati plesne papučice, a najesen kreću na fakultete. Svojoj teti Neni pripremile su po završetku predstave pravo iznenađenje. Za nju su snimile filmić o Gesti, pričale što je ta udruga za njih kroz ovih petnaest godina značila, a naravno sve je završilo u suzama.

A suza je bilo i za vrijeme predstave, ali ovoga puta one su frcale od smijeha. Tako je Odgojoj 2, prvi nastavak u povijesti Geste, doživio ogroman uspjeh. Prvi dio predstave Odgojoj prati djevojčicu Ritu od začeća do osnovne škole, dok u nastavku pratimo Ritin ulazak u pubertet do odlaska na fakultet i snalaženje njezinih roditelja u toj novoj situaciji.

Uz Nenu Jurišić, koja je autorica i koreografkinja, u predstavi su sudjelovali: Sanja Zalović (režija), Hrvoje Dukić (tekst), Tamara Šoletić (uloga mame), Iva Prgić (uloga rite Rita), Hrvoje Dukić (uloga tate) i Lea Brajica (uloga male Rite), Darko Predragović Dabi (ton), Stipe Bujas (svjetlo), John Čolak (scenografija), Dragan Sinovčić & John Čolak (rekviziti) te Nataša Perović, Anita Goreta i Nts (kostimi).

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno