Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

FOTOGALERIJA: Zadranima na tržnici podijeljeno 600 besplatnih porcija talijanskih specijaliteta

12.06.2018. 13:48
FOTOGALERIJA: Zadranima na tržnici podijeljeno 600 besplatnih porcija talijanskih specijaliteta


Glavna zadarska pijaca jutros je odzvanjala pjesmom, a prodavači kažu kako ne pamte ovakvu atmosferu, ujedno moleći direktora Tržnice Zadar, Tomislava Letinića, da im opet priredi ovakvu veselicu.
A na pijaci je zaista bilo veselo i sajam je svojom posjećenošću podsjećao na dane kada je pijaca bila glavna žila kucavica grada Zadra. Naime, u okviru "Italia festa" koji se prethodnih dana održavao na zadarskoj rivi, direktor Tržnice odlučio je ponuditi im domaćinstvo na pijaci kako bi na ovaj način oživio njen dio predviđen za različite manifestacije, ali i Zadranima i turistima omogućio što lakši dolazak na sajam.
Već u deset sati počela je priprema talijanskih delicija, a direktor Letinić u nedavnom nam je razgovoru kazao kako pripremaju Zadranima ponuditi između 300 i 500 besplatnih porcija. Međutim, interes za ovaj događaj bio je toliki da su na kraju podijelili – 600 porcija.
Oduševljeni su ovim događajem bili su i gradski oci, pa je na sajam došao i zadarski gradonačelnik Branko Dukić sa svojim pomoćnicima, kao i njegovi pročelnici.