Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Pukovnik Panić novi načelnik stožera 93. ZB HRZ u vojarni u Zemuniku

12.06.2018. 13:43
Pukovnik Panić novi načelnik stožera 93. ZB HRZ u vojarni u Zemuniku


Pukovnik Boris Panić imenovan je na dužnost načelnika stožera 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) i ujedno zamjenika zapovjednika 93. ZB u vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku.
Imenovanje novog načelnika stožera baze u Zemuniku uslijedilo je nakon upućivanja dosadašnjeg načelnika pukovnika Davora Turkovića u Državu Izrael na dužnost višeg stožernog časnika za obrambenu suradnju s Državom Izrael.
Novi načelnik stožera pukovnik Boris Panić rođen je 1974. u Slavonskom Brodu. Oženjen je i otac dvoje djece, živi u Zadru. Pripadnik je Oružanih snaga RH od 1999. godine kada je završio školovanje kao pripadnik 3. naraštaja hrvatskih vojnih pilota. Obnašao je dužnosti nastavnika letenja i časnika za standardizaciju i sigurnost letenja u Eskadrili helikoptera, niz odgovornih dužnosti u Odjelu za operativne poslove u Zapovjedništvu HRZ, uključujući dužnosti voditelja Odsjeka za borbenu spremnost i voditelja Odsjeka za doktrinu i obuku. Sudjelovao je u tri međunarodne mirovne misije, te je vodio više domaćih i međunarodnih obrambenih projekata, uključujući razvoj Međunarodnog zrakoplovnog obučnog središta (MATC).
Završio je Zapovjedno-stožernu školu “Blago Zadro” te niz stručnih međunarodnih tečajeva, a za postignuća u službi više je puta pohvaljivan i nagrađivan. Pukovnik Panić diplomirani je inženjer aeronautike, vojni pilot, nastavnik letanja, probni pilot i demo pilot na helikopteru BELL-206B. U letačkoj karijeri ostvario je oko 1300 sati naleta na avionu UTVA-75 i helikopteru BELL-206B.
“Ovo je moj svojevrsni povratak u bazu Zemunik gdje sam započeo i završio školovanje za vojnog pilot te proveo desetak godina kao nastavnik letenja. Nakon odlaska u Zapovjedništvo HRZ kontakti i suradnja je naravno nastavljena, osobito na području međunarodnih obuka pilota helikoptera. Imenovanje na dužnost načelnika stožera 93. zb novi je izazov kako za mene tako i cijeli stožer u zajedničkom radu na daljnjoj izgradnji i jačanju baze u Zemuniku”, istaknuo je pukovnik Panić.