Građevinski inspektori izašli na teren i izmjerili visinu spornog ogradnog zida

Slika korisnika mkvanja
Nakon napisa u Zadarskom listu da ne reagiraju na prijave
Zadovoljan sam što su konačno reagirali građevinski inspektori i nadam se da će ovaj problem uskoro biti i riješen. Tri godine strpljivo čekam i obilazim nadležne institucije vjerujući da kod nas zaista funkcionira pravna država, kazao je Davor Šušić, stanar
Marin GOSPIĆ
Dvojica građevinski inspektora izašla su na teren, a tek će se doznati kakvu odluku su donijeli

Dan nakon što smo u Zadarskom listu objavili članak pod  naslovom 'Građevinska inspekcija čak tri godine oglušuje se na zaprimljenu prijavu', dvojica građevinskih ispektora izišla su na teren na Crvenim kućama gdje su fotografirali stanje, proveli izmjere i sačinili zapisnik.

O tome nas je obavijestio Davor Šušić, vlasnik kuće i terena na adresi  Zagrebačka 66, koji je nezakonitu izgradnju međnog zida svim nadležnim institucijama prijavio još 2016. godine. Šušić je u međuvremenu  građevinskoj inspekciji podnio i devet požurnica, ali je reakcija sve do  jučer izostala. Problem na koji se Šušić požalio je izgradnja međnog zida  koji mjereno s njegove strane terena prelazi dva metra, dok je mjereno sa  strane njegova susjeda isti zid visok oko metar i pol. To stoga što je  Šušićev susjed, hrvatski državljanin koji živi i radi u Švedskoj te u obiteljsku kuću dolazi samo ljeti, na terenu uz među izgradio bazen i na taj  način podigao razinu za više od jednog metra. Šušić se pozvao na pravilnik po kojem se visina zida mjeri od najniže točke terena, no i njegovi  susjedi također koji najnižu točku mjere od popločanja oko bazena.

Vezano uz taj slučaj obratili smo se Državnom inspektoratu pod čijom  nadležnošću je građevinska inspekcija od 1. travnja ove godine. U odgovoru smo dobili tek šturu rečenicu u kojoj su potvrdili kako inspekcija  zaista nije izišla na teren te naveli kako će tu lokaciju uvrstiti u plan za  naredno vrijeme ne navodeći koji rok to podrazumijeva.

- Zadovoljan sam što su konačno reagirali građevinski inspektori i nadam se da će ovaj problem uskoro biti i riješen. Tri godine strpljivo  čekam i obilazim nadležne institucije vjerujući da kod nas zaista funkcionira pravna država. Kao dragovoljac Domovinskog rata za to sam se i  borio te bio spreman dati i život. Bezakonje me ljuti, ali ništa nisam poduzimao na svoju ruku. Legalist sam i sad se nadam barem da će promptno reagirati oko donošenja odluke. Nije ugodno živjeti iza visokog zida, kao da si u nekoj kutiji, rekao je Šušić.

Ova priča kakvih, nažalost, ima jako puno i to ne samo u Zadru, pokazala je kako postoji ozbiljan problem u radu i funkcioniranju konkretno  građevinske inspekcije. Upućeni kažu kako nije problem u samim zaposlenicima, već u premalom broju njih po županijama. Prema našem izvoru u zadarskoj građevinskoj inspekciji svega su tri građevinska inspektora za cijelo područje Zadarske županije.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 2.8 (4 glasova)