NOBI 'Zadarskog Oscara' dobilo osmero malih glumaca

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Dodjeljene nagrade za članove i suradnike zadarske kazališne udruge "Igrajmo se"
Između mnoštva talentiranih mališana nije im bilo lako pronaći najbolje, a oni su bili - Najbolja glumica i najbolji glumac: 1. grupa Barbara Ćurković i Karlo Tokić; 2. grupa Zola Ušalj i Diego Maršan; 3. grupa Zara Pedišić i Frane Surać; 4. grupa Lucija Mitrović i Nika Radetić
Marin GOSPIĆ/Iva PERINČIĆ
Šesti po redu NOBI dodijeljen je u Kazalištu lutaka Zadar

U ponedjeljak su u Kazalištu lutaka Zadar dodjeljene nagrade za članove i suradnike zadarske kazališne udruge "Igrajmo se"  koji su se u protekloj godini izdvojili u radu udruge, šesti po redu "NOBI". Poznat kao zadarski Oscar, NOBI, kao jedinstvena manifestacija na  zadarskom području koja uza sve ostalo ima za cilj i poticaj umjetničkom autorskom radu polaznika te je i kratki pregled rada Udruge tijekom protekle školske godine, i ovoga je puta donio u zadarski lutkarski teatar puno smjeha, veselja i dječje razigranosti.

Program je bio bogat, prikazana su dva kratka filma: dokumentarna  reportaža o snimanju "Čarobnjaka iz Oza", autora Ante Parunova, dugogodišnjeg polaznika Udruge i dobitnika NOBI-ja za 2016. i 2017.godinu te film "Bridge Stories", kratki film koji je nastao kao posljedica video komunikacije djece iz "Igrajmo se" i turske škole Yesilkoy 2001 Koleji iz Istanbula, realiziran pod mentorstvom Lucije Dovranić i Lidera  Hepgenca. Glavna tema je bilo vršnjačko nasilje te nasilje preko interneta.

Plesna pedagoginja i koreografkinja Tajana Cvjetković, voditeljica  plesne udruge Okret, koja tri godine uspješno surađuje s Udrugom,  predstavila se s jednom svojom koreografijom "Put u nepoznato" no  glavna atrakcija večeri i ono zbog čega su prije svega svi došli bile su  dodjele nagrada, i ovaj put dodjeljene u maniri spomenutog Oscara.

Na pozornici su se izmjenjivali prezenteri i dobitnici, praćeni glasnim  pljeskom. Povjerenstvo 6. NOBI-ja ove je godine brojalo glumicu Vjericu Vidov, kostimografkinju Anitu Goreta i voditeljicu "Igrajmo se"  dramsku pedagoginju Matiju Šango Šimurina.

Između mnoštva talentiranih mališana nije im bilo lako pronaći najbolje, a oni su bili - Najbolja glumica i najbolji glumac: 1. grupa Barbara Ćurković i Karlo Tokić; 2. grupa Zola Ušalj i Diego Maršan; 3. grupa  Zara Pedišić i Frane Surać; 4. grupa Lucija Mitrović i Nika Radetić.

Ove godine dodijelio se i počasni NOBI i to glumcu suradniku Robertu Brkljači koji je u predstavi "Lažeš Melita" odigrao ulogu oca.

Nakon 6. NOBI-ja i uspješnih predstava "Čarobnjak iz Oza" u režiji  Lucije Dovranić i "Lažeš Melita" u režiji Matije Šango Šimurina ovu  školsku godinu Udruga će zaokružiti nastupom na Kvartart festivalu 15.  lipnja izvedbom predstave "Mi djeca s kolodvora Zoo" u režiji Lucije  Dovranić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno