Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Na Višnjiku je trčalo, skakalo i bacalo 345 osnovaca

12.06.2021. 08:15


U Zadru je u organizaciji Atletskoga kluba Fortius iz Zadra održano kvalifikacijsko natjecanje Erste Plave lige 2021. Na Višnjiku je trčalo, skakalo i bacalo 345 učenica i učenika 3. do 6. razreda osnovnih škola iz cijele županije.
Po dvoje najboljih u svakoj disciplini – trčanju na 60, 300 i 600 metara, skoku u dalj te bacanju kugle i vortexa, izborilo je nastup u finalu koje će se održati u Zagrebu, u sklopu Memorijala Borisa Hanžekovića.
Male atletičarke i atletičare pozdravila je i ambasadorica Erste Plave lige Blanka Vlašić.
– Želim vam reći da ste na pravom mjestu jer uvijek kada ste na atletici ste na pravom mjestu. Kojim god sportom ćete se ubuduće baviti, što god da ćete u životu raditi, uvijek ćete se sjećati ovog natjecanja i svojih početaka. Znam to jako dobro jer ih se i ja sjećam. Bavljenje bilo kojim sportom ili rekreacijom bitno će utjecati na vaše zdravlje, ali i na mnoge druge vaše životne odluke. Tolika je važnost sporta u našim životima, rekla je Blanka.
Osim što je uz medalje podijelila brojne autograme i selfije, Blanka se rado odazvala i pozivu organizatora da se okuša u bacanju kugle i vortexa. A, koliko je bila zadovoljna rezultatima na Višnjiku, Blanka je pokazala i svojim pobjedničkim plesom po kojem je poznata u cijelom svijetu.
Erste Plava liga 2021 nastavlja se kvalifikacijskim natjecanjima u Kninu i Makarskoj.