Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Još uvjerljivija pobjeda u drugoj utakmici

Autor: Z L

11.07.2008. 22:00
Još uvjerljivija pobjeda u drugoj utakmici


Prigodno složena selekcija Hercegovine nije bila ozbiljan protivnik reprezentaciji Hrvatske. Unatoč ustupljenim reprezentativcima, “Hercegovci” su bili lagan plijen za Červarovu momčad, koju i dalje muče ozljede nekoliko ključnih igrača.
Iako je publika imala priliku uživati u atraktivnim potezima, pitanje je koliko su utakmice ovog ranga korisne za pripremu reprezentacije. Dobitkom se može tumačiti učinak Duvnjaka, koji je sa sedam postignutih golova najavio mogućnost rotacije s Balićem i Metličićem u Pekingu.


HRVATSKA – HERCEGOVINA 35:17 (16:5)
HRVATSKA:  Alilović, Sulić (1), Balić (1), Duvnjak (7), Lacković (4), Kopljar (3), Vori (4), Horvat (1), Vuković (1), J. Valčić (1), T. Valčić (2), Štrlek (2), Čupić (3), Vukić (5),Somić.
HERCEGOVINA: Losert, Karačić (4), Martić (1), Dominiković (5), Buntić (2), Šprem (3), Sabljić (1), Humbolt, Musa (2), Tolić, Jurković, Perić, Herceg, Vidović, Mucić, Biljaka, Boras, Suton, Vegar.


Balić nosi hrvatsku zastavu
Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora na svojoj je sjednici u petak jednoglasno odlučilo da će nositelj državne zastave na otvaranju Igara XXIX. olimpijade u Pekingu biti rukometaš Ivano Balić.
Ivano Balić tako je postao prvi rukometaš kojemu je pripala čast da nosi hrvatsku zastavu na svečanosti otvaranja igara. Balić je osvajač zlatne olimpijske medalje iz Atene, zlatne i srebrne medalje na svjetskim prvenstvima, srebrne europske medalje, te je najbolji rukometaš svijeta. Od osamostaljenja Hrvatske nositelji zastave na otvaranju igara bili su tenisač Goran Ivanišević, vaterpolist Perica Bukić, stolnotenisač Zoran Primorac i vaterpolist Dubravko Šimenc. Vijeće je također odlučilo da će zastavu na zatvaranju igara nositi stolnotenisačica Tamara Boroš kojoj će nastup u Pekingu biti četvrti nastup na olimpijskim igrama.