Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Najboljim obrovačkim učenicima novčane nagrade

Autor: Ivan Stagličić

11.07.2008. 22:00
Najboljim obrovačkim učenicima novčane nagrade

Foto: Sebastian GOVORČIN



Na otvaranju Obrovačkog kulturnog ljeta gradonačelnik dr. Ante Župan sve okupljene zamolio je za tenutak posebne pozornosti, jer prije samog službenog otvorenja obnovljene rive i kulturne manifestacije na redu bila dodjela priznanja odličnim učenicima grada Obrovca.
– One koje posebno pozdravljam to su naši odlični učenici. Čestitam im i drago mi je da sam tu i da ćemo ih za njihov postignuti uspjeh nagraditi. Dajemo im poruku da najbolji i najmarljiviji mogu ići naprijed, kazao je dr. Župan te zahvalio učenicima, nastavnicima i roditeljima na trudu koji su postigli. Učenicama i učenicima podijeljene su prigodne diplome, a svakome će Gradsko poglavarstvo uručiti i novčanu nagradu od 2.000 kuna, dok će dvije učenice koje su postigle uspjeh 5,0 biti nagrađene s 3.000 kuna.
Učenike je pozdravio i ministar Božidar Kalmeta koji je došao otvoriti rivu.
– Oni su budućnost ovog grada, ove županije i ove zemlje i dok imamo ovakvu mladost ne moramo se bojati za našu budućnost, kazao je Kalmeta.
Nagradu od 3.000 kuna dobile su učenice koje su ostvarile uspjeh s prosjekom ocjena 5,0, Maja Karamarko i Bernarda Klanac, a s po 2.000 kuna nagrađeni su Nikolina Klanac, Nikolina Modrić, Veronika Bašić, Ivan Galić, Jure Josić, Tomislav Bilić, Milana Sekulić, Sindi Čolić, Antonija Šoša, Sanja Župan, Ana Josić, Zrinka Baković, Ivana Karamarko, Mara Karamarko, Martina Bašić, Ivan Karamarko, Meri Brkić, Luka Klanac, Morena Župan i Ivana Šimek. Zanimljivo, 17 učenica i samo pet učenika! Znači li to da je budućnost Obrovca u rukama žena?