U Biogradu se ujesen otvara visoka škola

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
bnm
Biograd uskoro dobiva prvu akademsku ustanovu

Sve je izglednije da će u Biogradu na Moru početkom sljedeće akademske godine s radom započeti visoka škola za poslovanje i upravljanje. Iako je Grad Biograd još tijekom protekle godine potpisao ugovor o poslovnoj suradnji s Visokom školom za poslovanje i upravljanje Baltazar Adam Krčelić iz Zaprešića, radi uspostave stručnog studija poslovanja i upravljanja - usmjerenje poslovna ekonomija i financije, proceduralne su zavrzlame usporile realizaciju projekta.

Kako nam je potvrdio dogradonačelnik Grada Biograda Tonći Šangulin, čini se da su do danas ispoštovani svi uvjeti te dobivene suglasnosti pa bi taj studij u Biogradu mogao zaživjeti već ove jeseni.

- Projekt je prošao i na Nacionalnom vijeću, a nakon što su stručni ljudi obavili pregled prostora u biogradskoj srednjoj školi, gdje bi se održavala predavanja, zaključeno je da su postignuti svi relevantni uvjeti za početak rada visoke škole, kazao je Šangulin, dodavši da se u najskorije vrijeme očekuje raspisivanje natječaja za upis, a škola će moći primiti oko 60 studenata.

Cijena jednogodišnjeg školovanja iznosit će oko 15.000 kuna. Grad Biograd osigurava prostor za održavanje nastave, a buduća visoka škola dužna je osigurati izvedbeni program, potreban nastavni kadar i druge uvjete, sukladno propisima i potrebnim standardima koji uključuju i osiguravanje posebnih računalnih programa te pristup studentima informatičkoj platformi za učenje na daljinu. Odjelom visoke škole u Biogradu na Moru upravljat će peteročlana uprava, čija tri člana imenuje Upravno vijeće škole, jednog određuje Grad Biograd, a član uprave automatski će biti i voditelj odjela.

Grad se uz ostalo obvezao osigurati i 140.000 kuna godišnje, odnosno oko 70.000 kuna po semestru za pokrivanje troškova izvođenja nastave.

 

 

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno