Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Bitan element kulturnog identiteta Grada

Autor:

11.07.2009. 22:00
Bitan element kulturnog identiteta Grada

Foto: Filip BRALA



Na zadarskom Forumu brojni Zadrani, kao i okupljeni turisti, uživali su u nastupu Festivalskog orkestra, Hrvatskoga glazbenog pjevačkog društva “Zoranić” i Vokalnog ansambla Antiphonusa, a koncertom je ravnao umjetnički ravnatelj Glazbenih večeri maestro Tomislav Fačini
Koncertnom izvedbom najljepših brojeva iz opere “La Traviata” Giuseppea Verdija otvorene su u subotu navačer na zadarskom Forumu ’49. Glazbene večeri u sv. Donatu’.
Večeri je, nakon izvođenja himne, otvorio gradonačelnik Grada Zadra dr. Zvonimir Vrančić, istaknuvši kako su one jedan od najvažnijih elemenata koji kreira identitet Zadra.
– Zadar će i dalje čuvati ovu neprocjenjivu tradiciju i glazbenu manifestaciju koja je poznata i u svijetu, rekao je gradonačelnik Vrančić koji je zahvalio svim glazbenicima posebice utemeljitelju Glazbenih večeri u sv. Donatu Pavlu Dešpalju. Za slijedeću godinu, kada se obilježava 50. godišnjica Glazbenih večeri u Donatu, najavio je dostojanstveni jubilej.
Na zadarskom Forumu brojni Zadrani, kao i okupljeni turisti, uživali su u nastupu Festivalskog orkestra, Hrvatskoga glazbenog pjevačkog društva “Zoranić” i Vokalnog ansambla Antiphonusa, a koncertom je ravnao umjetnički ravnatelj Glazbenih večeri maestro Tomislav Fačini.
U svečanoj izvedbi Traviate briljirala je sopranistica Margareta Klobučar kao Violetta Valery, dok je ekvadorski pjevač Xavier Rivadeneira kao Alfredo Germont sa svojim tenorom bio pravo osvježenje. Vitomir Marof nastupio je kao George Germont, a manje uloge pjevali su mladi pjevači potekli s Muzičke akademije u Zagrebu, sopranistica Monika Cerovčec, potom Marko Cvetko, Matija Meić i Marko Mimica.