Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Cvjetnom obalom od Turnja do Sv. Filipa i Jakova

Autor: Velimir Brkić

14.07.2008. 22:00
Cvjetnom obalom od Turnja do Sv. Filipa i Jakova

Foto: Velimir BRKIĆ



Ukupni pobjednik u glavnoj utrci bio je Siniša Kovač iz Zagreba s rezultatom 33,10 sekundi, a odmah do njega na cilj je stigao Stipe Vukas iz Biograda. Treće i četvrto mjesto osvojili su Ivan Pikunić i Josip Eškinja, članovi novoosnovanog filipjanskog Atletskog športskog kluba “Rogovo”
U sklopu manifestacije “Turanjsko lito 2008.”, a u povodu proslave blagdana Gospe od Karmela, turanjske nebeske zaštitnice, održana je 3. cestovna utrka “Cvjetnom obalom Turanj – Sv. Filip i Jakov 2007.” Iako se utrka održava pod pokroviteljstvom Općine Sv. Filip i Jakov i Turističke zajednice u organizaciji Atletskog saveza Zadarske županije, Mjesnog odbora Turanj i brojnih entuzijasta, iza cijelog spektakla se nalazi Jakov Baričić, čovjek koji ima veliko iskustvo u sudjelovanju u utrkama u zemlji i inozemstvu. Najpoznatija utrka na kojoj je sudjelovao je prošlogodišnji njujorški maraton.
Turanjsko-filipjanskom cvjetnom oazom trčalo je oko 100-tinjak dječaka i djevojčica u raznim kategorijama na stazi od 100 do 500 metara te 40-ak juniora, seniora i veterana koji su morali pretrčati čak devet kilometara, turanjskom i filipjanskom obalom prema arheološkom lokalitetu Kućare-Dvorine i crkvi Sv. Roka te natrag istom trasom. Ukupni pobjednik u glavnoj utrci bio je Siniša Kovač iz Zagreba s rezultatom 33,10 sekundi, a odmah do njega na cilj je stigao Stipe Vukas iz Biograda. Treće i četvrto mjesto osvojili su Ivan Pikunić i Josip Eškinja, članovi novoosnovanog filipjanskog Atletskog športskog kluba “Rogovo”, predsjednika Jakova Baričića, dopredsjednika Nevena Kutije i ostalih članova Upravnog odbora, Bistre Barčić (tajnica), Šime Stanića i Stipe Mitrovića, koji je ujedno i član Općinskog poglavarstva zadužen za sport i kulturu.
U kategoriji žena prvo mjesto s rezultatom 38,52 osvojila je Marija Kolar iz Karlovca, dok su u mlađim kategorijama najbolje rezultate ostvarili Anđela Kadija, Dino Jačan, Dario Dušević, Nikola Jerković, Petar Budanović, Adian Đanić, Denis Kadija, Nado Bausović, Bepo Dušković, Bence Astalonz, Daniel Martan i Antonio Vidas.
Ova izuzetno uspješno odrađena i posjećena manifestacija postaje sve interesantniji turistički proizvod ovog područja. Uz nastup turanjskog KUD-a “Maslina” i KUD-a “Okićka trešnja” iz Stankova kod Jastrebarskog za sve je natjecatelje i nazočne ekipa predvođena Radivojem Mandićem osigurala obilnu gradeladu i roštiljadu s tunom i srdelama.