Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

HDZ ima načelnika Galovca i većinu u zemuničkom Vijeću

Autor: Nives Rogoznica

11.07.2010. 22:00
HDZ ima načelnika Galovca i većinu u zemuničkom Vijeću

Foto: Velimir BRKIĆ



S 332 glasa, ili nešto preko 51%, po neslužbenim podacima, HDZ-ov kandidat Marin Gulan izabran je za načelnika Općine Galovac. U Zemuniku Donjem, prema neslužbenim podacima, HDZ će imati 7 vijećnika, HSP tri, a HSS jednog
Na jučer održanim prijevremenim izborima za načelnika Općine Galovac i Općinsko vijeće u Zemuniku Donjem trijumfirao je HDZ.
S 332 glasa, ili nešto preko 51%, po neslužbenim podacima, HDZ-ov kandidat Marin Gulan izabran je za načelnika Općine Galovac, a njegov zamjenik je Rafael Burčul koji će, budući da je riječ o nespojivim dužnostima, trebati podnijeti ostavku na mjesto vijećnika u Općinskom vijeću.
Nezavisni Denis Burčul dobio je, također po neslužbenim podacima, 226 glasa ili oko 35 %, a HSLS-ov Josip Ćoso 76 glasova ili 11,7% U Galovcu je, prema također neslužbenim podacima, na izbore izišlo 646 od 1.103 birača, ili oko 58,5 %. HDZ u galovačkom Vijeću ima trojicu vijećnika, te novoizabranom načelniku predstoji kohabitacija s većinskom HSS-om koji ima šest vijećnika.
– Krećemo raditi. Bit ćemo jednaki prema svima, a prije svega otvoriti ćemo da svima budu dostup službene općinske prostorije koje je bivši načelnik Slavko Šare držao zatvorenima, poručio je nakon izborne pobjede Gulan.
U Zemuniku Donjem, prema neslužbenim podacima, HDZ će imati 7 vijećnika, HSP tri, a HSS jednog, dok SDSS nije osvojio vijećničko mjesto.
– Zahvaljujem prije svega svim članovima Izvršnog odbora HDZ-a, a naravno i svim Zemuničanima koji su na izbore izišli i glasovali za HDZ. Prvi korak je napravljen, sada nam predstoji da krenemo ostvarivati sve one ciljeve koje smo postavili i biračima poručujem da ćemo dati sve od sebe da opravdamo njihovo povjerenje, kazao je nositelj liste HDZ-a Ivica Šarić.
Ako je suditi po redosljedu kandidata na listama, s liste HDZ u Vijeće bi trebali ući Ivica Šarić, Borislav Krnčević, Ivica Dražić, Jure Fabijan, Milivoj Krnčević, Marijan Marušić i Ivica Miljanić. S liste HSP-a uz Tomislava Šarića koji je predsjednik stranke i koji je bio nositelj liste, a ranije nije imao mandat, po istom principu u Vijeće ulaze Marin Buljat i Pavao Alvir koji su mandat imali i nakon redovnih izbora, dok bi iz HSS-a u odnosu na raniji mandat ostao samo Stanko Duilo.