Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Iz godine u godinu sve bolji i zanimljiviji

Autor: Tomislav Jerak

11.07.2010. 22:00
Iz godine u godinu sve bolji i zanimljiviji

Foto: Tomislav JERAK



Hari Rončević uvijek je garancija za dobar provod, bez obzira gdje se pojavi, a pogotovo ako je to idilična terasa uz more kakvu ima Medussa na Kolovarima
“Uvik ćeš dušo ostati, svitlo bez kojeg ne mogu, kampanel moje ljubavi, jedina luka na moru”, samo je jedan od popularnih refrena Harija Rončevića čiji je nastup ovog petka u Medussa baru privukao mnoštvo Zadrana. Ovaj talentirani kantautor uvijek je garancija za dobar provod, bez obzira gdje se pojavi, a pogotovo ako je to idilična terasa uz more kakvu ima Medussa na Kolovarima. Harijev repertoar sastojao se od samih hitova te čak i nekih obrada poznatih rock stvari, poput primjerice Dylanove “Knockin on Heaven s door”.
Hari se na sceni drži već petnaestak godina i iz godine u godinu biva sve bolji i zanimljiviji. Široj javnosti prvi se put predstavio 1994. na “Melodijama hrvatskog Jadrana” kada je za svoju pjesmu “Getanin” osvojio 1. nagradu struke, ali i simpatije publike. Nakon uspjeha “Getanina” iste godine Hari izdaje i svoj album prvijenac “Buntovnik s razlogom”. U prepoznatljivu autorskom raspoloženju nastaju i sljedeća dva albuma “Žigolo” i “Mulac”, da bi album “Još tvog je poljupca” obilježio svojevrsni preokret u Harijevu glazbenom stvaralaštvu. Naslovljen po nagrađenoj skladbi sa Zadarfesta, ovaj album donosi smirenije glazbene linije. Nakon kompilacije “Harijevih 16”, koja je obuhvatila najbolja dotadašnja ostvarenja, slijede albumi “Dok si uz mene”, koncertni album “Hari u HNK”, “Jučer, danas…?”, kompilacija “Balade-the best of” i “More sudbine”. Na tim albumima nalazi se i niz nagrađivanih pjesama s različitih festivala na kojima je Hari tijekom posljednjih godina nastupao. Tijekom cjelokupne glazbene karijere Hari je često surađivao i s ostalim hrvatskim pjevačima pa su se tako s njegovim skladbama publici predstavili Vesna Ivić, Saša Jakelić, Trio gušt, Oliver Dragojević, Doris Dragović i mnogi drugi. Uradak “Jučer, danas…” spoj je bluesa, popa i rocka. Nakon njega slijedi kompilacija “Balade” te još jedan studijski album, ovoga puta pod etiketom “Scardona”, pod naslovom “More sudbine”. Najveću prekretnicu u dosadašnjoj karijeri predstavlja akustični koncert u HKK Zadar krajem 2005. godine. Uz dvije godine rada na potpuno novim aranžmanima, uz uigravanje banda i pronalaženje nečega novog u starim hitovima, Hari priređuje koncert u zadarskom kazalištu kao zahvalu vjernoj zadarskoj publici i kao nadomjestak za nesudjelovanje na Zadarfestu iste godine. Reakcije su fantastične te jedan nastup u kazalištu postaje turneja po drugim gradovima, a sam zadarski nastup popraćen je koncertnim CD-om i bonus DVD-om Acoustic concert. Upravo zbog takvih okolnosti, zadarski nastupi Harija uvijek bivaju posebni te odlično posjećeni. A kad se tome još dodaju i odlične pjesme poput “Getanina”, “Žigola”, “Još tvog je poljupca na mojim usnama”, “Još ne znam kud s tobom”, “Kad jednom ovom zafalim se tilu”, nastup Harija postaje spektakl za uši i dušu. Tako je bilo ovog petka u Medussa baru i jedva čekamo reprizu.