Mala škola kaširanja

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
pag_radionica_djeca
Alenka FESTINI
Dječja lica najbolje govore koliko uživaju u radionici

U organizaciji Centra za kulturu i informacije Pag u kuli od Skrivanata održava se kreativna radionica "Mala škola kaširanja" - Muzeja za umjetnost i obrt iz Zagreba. Radionica traje od 8. do 14. srpnja, a održava se u vremenu od 17 do 21 sati. Predviđena je za djecu, koja uz stručno vodstvo više pedagoginje Maline Zuccon Martić i njenih suradnika Danka Dujmovića i Nine Martić uče raditi ukrasne predmete u tehnici kaširanja.

Prvog dana u radionici je sudjelovalo šezdesetak djece koja su strpljivo i pažljivo učila tehniku kaširanja te spretno izrađivali glavice kupusa od papira te ih bojila vodenim bojama.

- Muzej za umjetnost i obrt u Pagu tu je drugo ljeto zaredom, a posebno me veseli što su nam došla djeca koja su s nama bila i lani pa smo se s njima odmah na početku srdačno pozdravili. Naravno, tu su i djeca koja lani nisu bila i svi zajedno brzo smo se sprijateljili. Predivno je raditi s njima. Djeca su draga, znatiželjna, željna kulture i znanja. Posebno nas veseli što su s djecom i roditelji, koji nakon dvije minute nagovaranja i sami počnu raditi, kaže Malina Zuccon Martić.

Kao što je već spomenuto, za ovu je sezonu predviđena radionica kaširanja. Riječ je o tehnici izrade predmeta novinskim papirom, ljepilom od brašna i vode te bojenjem izrađenih oblika vodenim, tempera i akril bojama. Izrađivat će se razno povrće, voće, ribe, pršuti, panceta. Dakle, tema je paleta zdrave hrane.

- Muzej za umjetnost i obrt iz Zagreba u gostima lani je prvi puta gostovao izvan Zagreba, a prva lokacija bila nam je upravo Pag, kamo nas je pozvao Centar za kulturu. To se pokazalo izvrsnim, jer u Pagu ima jako puno kreativne djece. Vjerujem da je tako i u ostalim mjestima na otoku. Ove su nas godine pozvali da održimo radionice u Obrovcu, što nas posebno veseli, navela je simpatična Malina Zuccom Martić.

Ravnateljica Centra za kulturu Pag Dijana Vuleta dodala je da će se po završetku radionice 15. srpnja u 18 sati na Trgu Petra Krešimira IV. održati izložba kaširanih radova. Izložba će izgledati poput tržnice na koju će djeca donijeti kaširano voće, povrće i druge namirnice koje će prodavati za pokrivanje dijela troškova radionice.

- Djeci, polaznicima radionice podijelit ćemo priznanja, a darovat ćemo im i predstavu kazališta 'Ivana Brlić Mažuranić' iz Slavonskog Broda 'Vuk i tri praščića', koja će se održati 15. srpnja u Kuli Skrivanat s početkom u 20.30 sati, najavila je Vuleta.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno