Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

“Pauk” pojačao rad na Poluotoku

Autor: Anita Ćustić

11.07.2010. 22:00
“Pauk” pojačao rad na Poluotoku

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Da se s ljetnim mjesecima povećaju gužve u prometu, osobito na Poluotoku, čija parkirna područja postanu pretijesna za sve Zadrane te brojne turiste koji pohrle u obilazak stare gradske jezgre, već je gotovo postala poslovica. Na Poluotoku je nekoliko kritičnih točaka kada je o parkiranju riječ, onih područja na kojima vozači nepropisno parkiraju svoja vozila u želji da izbjegnu plaćanje. Jedno od takvih područja je i gradska tržnica zbog čega građani posljednjih dana ponovno negoduju zahvaljujući bezobzirnim vozačima koji vozila ostavljaju gotovo uz štandove i tako tržnicu pretvaraju u još jedno “divlje” parkiralište, zakrčujući prolaz tamošnjim kupcima.
Mnogi se stoga pitaju zašto Prometna policija i “pauk” služba češće ne kontroliraju i kažnjavaju ovakav neposluh, no kako doznajemo u razgovoru s Đanijem Dražovićem, voditeljem Odjela za premještanje i blokiranje nepropisno parkiranih vozila u Obali i lučicama, ljetne intervencije jesu pojačane, no zbog samo jednog kamiona zaduženog za cijeli grad nemoguće je na vrijeme ukloniti svako nepropisno parkirano vozilo.
– Upoznati smo s problemom parkiranja na tržnici, osobito sad od kad je cijena parkiranja skuplja pa se svi nastoje parkirati bilo gdje besplatno.
No mi reagiramo na pozive iz Policije, a tu je i problem manjka naših kamiona, zbog čega mi ne možemo odgovarajuće djelovati.
Realno, potrebna su nam najmanje tri kamiona, koje bismo rasporedili u tri zone i tek tada bi se problemi mogli na vrijeme sanirati, kazao je Dražović, upozorivši građane da je problem parkiranja na tržnici “detektiran” te da se na kontroliranju tamošnje situacije pojačano radi.