Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Iz Donata u nova svitanja

11.07.2011. 22:00
Iz Donata u nova svitanja


Čast mi je i zadovoljstvo pozdraviti vas i čestitati vam na uspješno završenoj srednjoj školi i poželjeti vam jednako tako uspješan put u neka nova svitanja, kazao je Rade Šimičević


Svečana dodjela  maturalnih svjedodžbi za 176  maturanata Gimnazije Vladimira Nazora jučer je tradicionalno održana u prekrasnom ambijentu crkve sv. Donata. Ovom je prilikom organiziran i prigodni program  kako bi se još jedna generacija maturanata na najljepši  način oprostila od školskih  klupa i krenula u nove, ozbiljnije životne izazove i obveze.
Prije samog početka podjele svjedožbi okupljenima se  prigodnim govorom obratio  Rade Šimičević, ravnatelj  Gimnazije Vladimira Nazora.
– Čast mi je i zadovoljstvo  pozdraviti vas i čestitati vam  na uspješno završenoj srednjoj školi i poželjeti vam  jednako tako uspješan put u  neka nova svitanja. Zahvaljujem i vašim profesorima koji  su u posljednje četiri godine  rada s vama pridonijeli tome  da postanete dobri ljudi i  ponosni predstavnici društvene zajednice. Hvala i vašim  roditeljima koji su izabrali  Gimnaziju Vladimira Nazora  kao mjesto u kojem će njihova  djeca stvarati nova znanja i  ostvarivati svoje ciljeve, kazao  je Šimičević, istaknuvši da je  siguran da su svi maturanti u  Gimnaziji Vladimira Nazora  stekli vrijedne kompetencije s  kojima će u najranijem roku  uspjeti okončati i svoje studije  koje su ovih dana upisali.
Ravnatelj im je poručio neka ne ostavljaju za sutra ono  što mogu obaviti danas te  neka njihov prvi i osnovni cilj  bude postizanje dobrih rezultata kako bi postali važan  dio zajednice koja će upravljati ovom državom.
– Želim vam svima svu  sreću u životu, želim vam da  otkrivate nove spoznaje i istine i budete ponosni bivši  učenici Gimnazije Vladimira  Nazora, kazao je Šimičević,  nakon čega je započela podjela svjedožbi i to redom po  razredima, a svakom je maturantu uz njegovu maturalnu  svjedožbi i srdačnu čestitku  ravnatelj uručio i crvenu  ružu.
Ova je svečanost uveličana i  prigodnim programom, odnosno pjesmom i plesovima u  izvedbi učenika Glazbene  škole “Blagoje Bersa”, a po  završetku podjele upriličeno  je i tradicionalno grupno fotografiranje na Trgu sv. Marije.