Nada ugasila konkurenciju

Slika korisnika admin
Zadrani su mogli vidjeti atraktivan ragbi

U subotu je  plaža Kolovare okupila najbolje hrvatske ragbijaše: šest momčadi koje su se  nakon naporne sezone na  travnatim terenima okušale  na turniru na pijesku. Nastavak je to niza sportskih aktivnosti koje zajedničkim  snagama i ovog ljeta provode  Odbojkaški klub Arbanasi i  gradska tvrtka Obala i lučice  d.o.o.., a suradnji s mnogobrojnim klubovima iz Županije, odnosno iz Lijepe naše.

- Turnir je privukao pozornost brojne publike, koja,  mora se primijetiti, nikada  do sada nije u ovolikoj mjeri  ispunila plažu Kolovare.  Natjecatelji su se potrudili da  po sparnom vremenu daju  sve od sebe i pruže najbolje  što trenutačno mogu. Posebnu zahvalnost za realizaciju  ove atraktivne manifestacije  dugujemo Ragbi klubu Zadar i ugostitelju Stanku Miletiću. Bez njihove pomoći  ne bismo uspjeli organizirati  natjecanje na ovakvoj razini  - naglasio je Karlo Lisica,  trener OK Arbanasi zaslužan  za osmišljavanje i provedbu  cjeloljetnog programa na zadarskom gradskom kupalištu.

Publika je tako uživala u  izvedbi predstavnika trofejne  splitske Nade, momčadi čije  je ime sinonim za dominaciju  u hrvatskom prvenstvu; mladih i perspektivnih sastava  Sinja, Rijeke i Lokomotive -  također visoko pozicioniranih ligaša, dok su najveću  podršku imale dvije domaće  momčadi: Zadar i Atletico.

Nakon odigranih utakmica  po skupinama, krenulo se u  razigravanje za plasmane. U  susretu za treće mjesto Riječani su sa 7:3 slavili protiv  Lokomotive, a Nada je s 3:1  ispratila Sinj te se tako okitila  titulom pobjednika. Zadar i  Atletico iz Sv. Filipa i Jakova  u konačnom su redoslijedu  zauzeli pretposljednje i posljednje mjesto, no prikazanom igrom i angažmanom  pokazali su daleko više od  onog što rezultati sugeriraju.

- Sljedećeg vikenda na programu je turnir Prvenstva  Hrvatske u rukometu na pijesku. I ove godine nastupit  će najbolji hrvatski sastavi,  čiji su članovi proteklog vikenda u Umagu postali europski prvaci u muškoj i u  ženskoj konkurenciji. Dovoljna je to pozivnica za sve  ljubitelje sportova na pijesku  da se i ovog vikenda pojave  na plaži Kolovare - poručio  je Lisica.

Rezultati

Skupina A: Sinj - Zadar 3:2, Zadar- Lokomotiva 1:7, Sinj - Lokomotiva 3:2.

Skupina B:  Vilani Rijeka - Atletico 8:0, Nada - Atletico 8:1, Vilani Rijeka- Nada 3:4.

Za 5. mjesto:  Zadar - Atletico 4:2

Za 3. mjesto: Vilani Rijeka - Lokomotiva 7:3.

Finale: Nada - Sinj 3:1.

Sastavi

Nada: Borozan, Buzov, Dević,  Jertić, Dragičević, Blažević, Bandov, Budimir.

Sinj: Malbaša, Grčić, Vučemilo, Pavlović, Labrović, Vrgoć,  Šabić, Runje.

Vilani Rijeka: Benazić, Plazibat, Bućan, Paro, Žunić, Fučak,  Spaić, Paleka, Bunoza.

Lokomotiva: Šekelja, Lukačić,  Bunić, Čubrilović, Drečić, Bojanović, Ibrišević, Šimičević, K.  Marković, N. Marković, Razvolić,  Buljat, Boltek.

Zadar: Eškinja, Bačić, Bjelobabić, Bezenšek, Labrović, Andabak, Troskot, Beneta, Vedrić,  Fatović.

Atletico: Baričić, Brzić, Varga,  Baus, Pandža, Peričić, Majica,  Zagorac, Babić, Mijić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno