Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Novi trener ovih dana

11.07.2011. 22:00
Novi trener ovih dana


Branko Skroče, sportski direktor, rekao je da je dogovoreno da se trener, koji je prvi na listi želja, o ponudi kluba očituje do utorka pa se danas mogu očekivati neke novosti


Košarkaši Zadra još uvijek nemaju trenera koji će ih voditi u sezoni 2011./2012. Nakon što je odustao Josip Grdović, koji je zaključio prošlu sezonu i dugo bio jedini kandidat i želja čelnih ljudi kluba za sljedeću, otvorilo se mjesto, za koje se nekada znalo reći da je u Zadru po važnosti odmah do gradonačelničke fotelje. Danas ta pozicija i nije baš tako poželjna, s obzirom na probleme i velike dugove u kojima se klub nalazi, no kako je “Zadar uvijek Zadar”, za mnoge trenere je to i dalje veliki izazov. Jer Zadar je, bez obzira na sve, veliki klub. Zbog povijesti, tradicije i važnosti koju ima u samom gradu i na košarkaškoj karti Hrvatske i Europe. Ipak, da bi se netko prihvatio tako vruće pozicije u klubu, čiji se dug mjeri u desecima milijuna kuna, trebat će prije svega imati mnogo hrabrosti. I strpljenja, svakako. Jer niti može očekivati da će se situacija u klubu srediti preko noći, niti da će na raspolaganju imati momčad s kojom će se prošetati A-1 ligom. Tko god dođe, mora znati da ga čeka iznimno težak posao i da će od prvoga dana morati zasukati rukave i raditi. I, što je jednako bitno, pokušati odijeliti trenersko-igrački dio posla od svega ostaloga što se događa u klubu, što neće biti nimalo lako. Zadar je proteklih godina, zbog ovih ili onih razloga, tijekom sezone promijenio previše trenera i igrača i krajnje je vrijeme da jednu sezonu momčad odradi u miru i bez šokova od početka do kraja. Valjda su toga svjesni i oni koji vode brigu o odabiru novog trenera i znaju koliko je važno da ne pogriješe u tom izboru. Jučer iz kluba nije bilo službenih novosti, ali ovih dana bi se trebao sastati Upravni odbor i donijeti konačnu oduku. Znači li to “ovih dana” danas ili sutra, teško je prognozirati. Branko Skroče, sportski direktor, rekao je da je dogovoreno da se trener, koji je prvi na listi želja, o ponudi kluba očituje do utorka pa se danas mogu očekivati neke novosti. U svakom slučaju, to pitanje treba riješiti čim prije, jer onda na red dolazi igrački kadar, koji je još uvijek poprilično nedefiniran.
 


Bilan (još) nije u Cedeviti




Miro Bilan još uvijek službeno nije član Cedevite. Klub iz Podsuseda želi dovesti 22-godišnjeg šibenskog centra u svoje redove, međutim, ugovor još nije potpisan, jer igrač nije riješio svu papirologiju oko raskida ugovora sa Zadrom. Podsjećamo, Bilan je Višnjik napustio početkom travnja, kako je tada rekao, zbog “nakupljenog nezadovoljstva sveukupnom negativnom situacijom u klubu”. Potom je neko vrijeme proveo na treninzima u kampu u SAD-u, te nešto kraće na pripremama B reprezentacije Hrvatske u Crikvenici. S obzirom da Zadar, kao i u velikoj većini slučajeva posljednjih godina, nije poštivao ugovor, odnosno nije redovito plaćao igrača, papirologija bi trebala biti samo formalnost, no dok se to ne riješi, Bilan ne može staviti potpis na ugovor s novim klubom.


Teški porazi mlade reprezentacije


Hrvatska U-20 reprezentacija doživjela je dva teška poraza u pripremnim utakmicama od Francuske, uoči Europskog prvenstva u Bilbau, koje u četvrtak otvara baš protiv Francuske. Prva je završila 106:57, a druga 91:45. Kod izabranika Ivana Velića samo su tri igrača u dva dana postigla dvoznamenkasti broj poena. U prvoj je Ivan Batur postigao 13 poena (4-5 za dva, 1-3 za tri, 2-2 sl.bacanja), uz 3 skoka i 4 izgubljene lopte za 30 minuta, a Ivan Buva je dodao 12 poena. Treći Ivan, a drugi Zadranin u momčadi, Mikulić, za 30 minuta postigao je 5 poena (1-4 za dva, 1-4 za tri), uz po dva skoka, asistencije i izgubljene lopte. U drugoj utakmici samo je Mikulić bio dvocifren sa 13 poena (5-7 za dva, 1-2 za tri, 0-1 sl.bac.), uz po dvije asistencije i osvojene lopte, te tri izgubljene za 28 minuta. Batur je za 38 minuta postigao 7 poena (2-9 za dva, 1-5 za tri), uz 4 skoka i 3 asistencije. U odnosu na momčad koja je odigrala ove dvije utakmice, Hrvatska će u Bilbau biti jača za Borisa Baraća, koji će doći izravno iz U-19 reprezentacije, te Luku Babića, koji je prvo otpisan pa vraćen nakon ozljede Tonija Katića.
FRANCUSKA 106
HRVATSKA 57
(32:8, 24:21, 25:17, 25:8)
FRANCUSKA: Leon 2, Kandolo 6, Toupane 4, Hillotte 15, Lebrun 12, Westermann 9, Fournier 20, Mendy 6, Yeguete 6, Lauvergne 7, Prenon 10, Gobert 9. Izbornik: Jean Aime Toupane.
HRVATSKA:  Došen 4, Rogić 2, Mikulić 5, Batur 13, Petrović, Dukan, Brnas 2, Buva 12, Bubalo 7, Vrlika 9. Izbornik: Ivan Velić.
FRANCUSKA 91
HRVATSKA 45
(30:15, 18:9, 20:8, 23:13)
FRANCUSKA: Leon 6, Kandolo 11, Toupane 9, Hillotte 7, Lebrun 11, Westermann 9, Fournier 9, Mendy, Yeguete 4, Lauvergne 11, Prenon 7, Gobert 7. Izbornik: Jean Aime Toupane.
HRVATSKA:  Došen 4, Rogić 3, Mikulić 13, Batur 7, Petrović 7, Dukan, Brnas, Buva 9, Bubalo 2, Vrlika. Izbornik: Ivan Velić.