Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Raspored prijava za crpljenje jama isti je dvadeset godina

11.07.2011. 22:00
Raspored prijava za crpljenje jama isti je dvadeset godina


Mi se stalno susrećemo s ovim problemom, iako je naš raspored dostupan svim građanima na našim internetskim stranicama www.odvodnja.hr. Svi građani čija domaćinstva koriste septičke jame mogu se prijaviti tri puta godišnje, a termin prijave traje čak 15 dana, kaže Peronja


Usprkos tome što  jedan dio građana Zadra još  ne zna kada se u zadarskoj  Odvodnji d.o.o mogu prijaviti  za crpljenje septičkih jama,  direktor Grgo Peronja kaže da  je raspored prijava nepromijenjen već gotovo 20 godina.
– Mi se stalno susrećemo s  ovim problemom, iako je naš  raspored dostupan svim  građanima na našim internetskim stranicama www.odvodnja.hr. Svi građani čija domaćinstva koriste septičke jame mogu se prijaviti tri puta  godišnje, a termin prijave traje čak 15 dana. Odvodnja  d.o.o. Zadar raspolaže s  određenim brojem vozila i mi  zaista ne možemo operirati  cijelim gradom bez  određenog rasporeda, kazao  je Peronja i dodaje da razumije ako s rasporedom nije  upoznata obitelj koja je  možda tek doselila u Zadar,  ali mu je neshvatljivo da još  postoje domaćinstva koja svih  ovih godina nisu zapamtila kada je njihov red.
Što se, pak, tiče građana  nastanjenih u blizini uređaja  za pročišćavanje otpadnih voda “Centar”, koji se žale na  smrad, Peronja odgovora da  se na uklanjanju tog problema  intenzivno radi, ali je riječ o  vrlo dugom i tehnički zahtjevnom procesu.
– U rješavanje ovog problema uključene su i Hrvatske  vode te njemački konzorcij  Passavant-Roediger. Ovdje  nije u pitanju novac nego vrijeme. Riječ je o vrlo kompleksnom poslu, a da bi  stručnjaci izuzeli i ispitali sve  plinove, potrebno je dosta  vremena. Mi se zaista trudimo  riješiti ovaj problem. Znam da  je okolnom stanovništvu i ljudima koji rade na tom prostoru teško, ali što se tiče  opasnosti za zdravlje, nje nema jer su sva dosadašnja mjerenja i analize, koje uredno  provodimo, pokazali da su rezultati u dopuštenim granicama, zaključio je Peronja.