Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Višić: Želimo biti građani jednaki svima ostalima

11.07.2011. 22:00
Višić: Želimo biti građani jednaki svima ostalima


Zadovoljni smo što smo dočekali ove izbore, ali smo nesretni što oni nisu održani ranije, kako je i trebalo, jer Smoković nije napredovao ni u čemu, rekao je Gruica Višić
U Zemuniku Donjem u nedjelju su održani dopunski izbori za dvojicu vijećnika pripadnika srpske nacionalne manjine u Općinskom vijeću. Od sljedeće sjednice koja bi se, kako saznajemo, trebala održati u prvoj polovici kolovoza, Općinsko vijeće brojit će 13 vijećnika, a tada bi trebali prisegnuti Milorad Matić i Gruica Višić, izabrani s liste SDSS-a ,koja je bila jedina ponuđena lista.
Na dopunske izbore izišla su 33 od 628 upisanih birača, odnosno 5,25 %. Od toga su 23 listića bila važeća (69,69%), dok je nevažećih listića bilo 10 ili 30,30 %.
“Smoković je ostao nerazvijen”
Dopunski izbori za vijećnike Općinskog vijeća održani su godinu i mjesec dana nakon održavanja dopunskih izbora na kojima je za zamjenika načelnika Općine iz redova srpske nacionalne manjine izabran Dragan Daničić (SDSS). U lipnju 2010. nije bilo moguće održati dopunske izbore s obzirom na to da je Općinsko vijeće bilo raspušteno, a zakonski rok u kojem je Vlada trebala raspisati dopunske izbore istekao je 6. studenoga prošle godine.
– Zadovoljni smo što smo dočekali ove izbore, ali smo nesretni što oni nisu održani ranije, kako je i trebalo, jer Smoković nije napredovao ni u čemu. Mi imamo puno problema i ostali smo nerazvijeno selo, u kamenom dobu. Vodovod još nije spreman dati nam brojila, iako je Smoković još sedamdesetih godina prošlog stoljeća samodoprinosom izgradio vodovodnu mrežu. Želimo da nam se stave brojila, ne bježimo od plaćanja, želimo biti građani jednaki svima ostalima, ističe Višić.
Uvesti telefon
– To je ono što ćemo mi vijećnici nastojati ostvariti u dvije godine mandata koliko nam je preostalo. Imamo u selu 60 starih ljudi. Samo su se umirovljenici vratili, jer u Smokoviću nema uvjeta za život; tu se mladi čovjek ne može vratiti. Pokušat ćemo dobiti to da sve kuće imaju telefonsku liniju, da nam se urede putovi i izgradi nogostup i da se sanira deponij na koji se godinama donosio otpad, uglavnom od srušenih kuća. Puno je problema, jer nas do sada nitko nije zastupao, pa za razliku od drugih općina koje su od Vlade dobile sredstva pomoći, mi iz državnog proračuna nismo dobili ništa. Preko Slobodana Uzelca i Milorada Pupovca, također ćemo nastojati da se produlji rok za podnošenje zahtjeva za obnovu kuća, rekao je Višić.