Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Vjerojatno ostajem, ali dogovora još nema

11.07.2011. 22:00
Vjerojatno ostajem, ali dogovora još nema


Odradio sam cijele pripreme, igrao trening utakmice tako da bih mogao ostati, iako ne treba odbaciti ni mogućnost odlaska – kaže Puljić


Na Stanove je došao prije pet godina, a ovo ljeto istekao mu je četverogodišnji ugovor. Gdje se izgubila ona jedna godina?
– To je bila prva sezona koju sam igrao u Zadru. Tada smo bili u Drugoj ligi i nisam još imao ugovor sa Zadrom. Kada se klub 2007. vratio u Prvu HNL potpisao sam na četiri godine – objasnio je Ante Puljić, sa 24 godine već iskusni zadarski stoper kojeg se ovo ljeto spominjalo kao jednog od onih igrača koji bi mogao otići iz Zadra. Puljić je, međutim, i dalje na Stanovima, iako bez novog ugovora.
– Razgovarali smo oko novog ugovora, ali dogovor još nije postignut. Klub i ja smo iznijeli svoje uvjete i uskoro bismo trebali vidjeti u kojem smjeru sve to vodi. Činjenica da sam još u Zadru govori u prilog tome da je dogovor moguć. Odradio sam cijele pripreme, igrao trening utakmice tako da bih mogao ostati, iako ne treba odbaciti ni mogućnost odlaska.
Dojmovi nakon priprema u Sloveniji su šaroliki, u skladu s igrom koju je Zadar pokazao u četiri utakmice.
– Protiv Pečuha je bilo jako loše, ostale tri utakmice su bile bolje, s time da smo posebno dobro odigrali u zadnjoj utakmici protiv Anžija. U usporedbi s prijašnjim sezonama nema velike razlike, nekad je malo bolje, nekad lošije.
Zadar je ostao bez Stjepana Skočibušića, pouzdanog korektora s kojim su Puljić, Marin Con i Tomislav Glumac iznijeli dobar dio tereta prošlog proljeća. Čvrsta igra u obrani je posebno došla do izražaja kada je Zadar teško postizao golove. Nekoliko pobjeda od 1:0 donijele su momčadi sa Stanova mirn(ij)u završnicu sezone.
– Skočibušić će nam sigurno nedostajati. S njim smo se dobro slagali i mislim da smo u obrani u tom razdoblju bili dosta stabilni. Sada nam slijedi novo uigravanje. Con i ja smo lani igrali zajedno, ali Bilen i Jonjić su novi igrači. Treba nam vremena za upoznavanje s načinom kako tko igra. Posebno ako budemo igrali sa četvoricom u liniji. Ta formacija nije neki bauk, ali trebamo je što češće igrati ako se želimo dobro posložiti.
Osim Skočibušića Zadar je ostao i bez Tonija Peze te Tomislava Glumca. Uz Bilena i Jonjića novi igrač je i Vedran Gerc. Status Ibrahima Hajdinija još nije riješen.
– Svakako ne bismo trebali biti lošiji nego prošle sezone. Koliko ćemo biti bolji ovisit će i o novim igračima, ali i tome koliko smo mi koji smo ostali napredovali. Bude li sve prema onome što očekujemo, deseto mjesto je naš minimum u novoj sezoni. Lani smo na domaćem terenu dosegli određenu razinu igre koju moramo naučiti primjenjivati i na gostovanjima. Tu je veliki prostor za napredak koji treba iskoristiti.
 


U subotu u Sinju




Na Stanovima su za sljedeću subotu kao posljednju trening utakmicu prije početka sezone dogovorili gostovanje u Sinju kod drugoligaša Junaka. Dalibor Zebić očekivao je da će Zadrani i sutra odigrati utakmicu, ali jučer ujutro još nije pronađen protivnik. Tako će Zebić najvjerojatnije momčad podijeliti u dva sastava koja će odigrati međusobnu utakmicu.


Vratio se Ante Mitrović


Sa Zadranima trenira i Ante Mitrović (23), koji je prošlu polusezonu s Danilom Paunovićem nastupao u njemačkom niželigašu Wartburgu iz Eisenacha. Mitrović je svojevremeno bio jedan od onih mladih igrača od kojeg su na Stanovima imali velikih očekivanja te je još kao kadet bio u prvoj momčadi. No, nije sve išlo kako se planiralo, pa je prošlo ljeto Mitrović, nakon što se nije nametnuo u prvoj momčadi, otišao pola godine u Raštane, a potom i u Njemačku. Nakon Njemačke Mitrović je s Matom Duilom bio u albanskoj Vllazniji iz Skadra, ali dogovor nije postignut pa se mladi napadač vratio kući.
– Volio bih ponovno igrati za Zadar – rekao je jučer Mitrović koji trenira i čeka mogući dogovor s matičnim klubom.