Pera: Do kraja godine želim ući među 300

Slika korisnika admin
Autor: 
Ivan JAMIČIĆ

Odličnim igrama na ITF turnirima proteklih tjedana, te osvajanjem prva dva naslova u karijeri, Bernarda Pera zainteresirala je i novinare službene stranice međunarodne teniske federacije. Tako je u kratkom razgovoru za itftennis.com zadarska tenisačica s američkom putovnicom (u članku je predstavljena kao američka tinejdžerica, ali objasnila je da je rođena i odrasla u Zadru) iznijela neke zanimljive detalje o svojoj karijeri.

- Kao dijete sam skupljala lopte dok je moja starija sestra trenirala i tako sam počela. S pet godina otišla sam na prvi trening u lokalni teniski klub blizu kuće - kazala je Pera, koju sada trenira Španjolac Jorge Aguirre i često rade u njegovoj maloj akademiji blizu Malage.

Zadranka kaže kako nema idola u tenisu, ali voli gledati Serenu Williams. Najdraža uspomena joj je igranje na Flushing Meadowsu, a kada bi mogla birati koji će Grad Slam osvojiti, bio bi to US Open. Najljepše iskustvo za sada joj je igranje na ITF turniru u Pragu nagradnog fonda 100 tisuća dolara. Koje su dobre i loše strane profesionalnog bavljenja tenisom?

- Najbolja su putovanja, natjecanja te upoznavanje novih ljudi i različiti kultura. Najgore je što dosta vremena ne vidim obitelj.

Ciljevi za 2013.?

- Do kraja godine želim biti među najboljih 300 na WTA listi - zaključila je Pera, koja se trenutačno nalazi na 458. mjestu.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno