Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

U Bibinjama pobijedila paška Južina

Autor: Velimir Brkić

11.07.2013. 22:00
U Bibinjama pobijedila paška Južina

Foto: Velimir BRKIĆ



Jadranske igre stigle su u Bibinje, u najmnogoljudnije mjesto u Zadarskoj županiji. Gostoljubivi domaćini u spektakularnim Jadranskim igrama »prepustili« su pobjedu gostima.
U večeri rivalstva i temperamenta, zabave i smijeha otočanima se isplatila plovidba – u Bibinjama su slavili Vlašićani s Paga. Odmah do njih su bili drugi otočani, oni sa Pašmana, simpatična i srčana ekipa iz Tkona. U organizaciji agencija Adria Events i Općine Bibinje sudjelovalo je pet ekipa, tri domaće i dvije gostujuće.
Bibinjske ekipe Ogrci, Zadnji i Čufit predvodili su Marijana Cindrić, Barbara Lenkić i Roko Režan, a ekipu Agape ili Božju ljubav je vješto vodila knjižnjičarka iz Kuna Sonja Grdaš.
– Borili smo se sve do zadnje igre, i zato nemamo za čime žaliti. Ipak, iz Bibinja odlazimo uzdignute glave, izborili smo plasman u regionalne osmine finala, od sreće je uzviknula Sonja.
Pobjedničku ekipu Južina iz Vlašića na otoku Pagu, jednu od pritajenih favorita ovogodišnjih igara, predvodio je akademski slikar, vojnik i teškaš Bisero Radan, prošlogodišnji kapetan ekipe Paške podlanice, finalista ove najveće ljetne turneje na Jadranu. Jedna od uzdanica ekipe je i već legendarni Ante Džaja, vratar Polače koji uživa u Jadranskim igrama.
– Mi smo vam u ove tri bibinjske ekipe gotovo svi rođaci i kumovi. A kako kažu u narodu da krv nije voda, tako je i ova obiteljska povezanost, htjeli ne htjeli, bila razlog što, zapravo, nismo jedni druge htjeli pobijediti da se ne zamirimo, što su znali iskoristili nabrijani otočani. Svaka im čast, sa smiješkom će Marijana Cindrić.