Sabina Glasovac vratila se u MIOC

Slika korisnika admin
Marin GOSPIĆ

Prošla su dva mjeseca otkako je predsjednica zadarskog  SDP-a, Sabina Glasovac, dala ostavku na dužnost pomoćnice ministra u  Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, obrazloživši je željom za povratkom u Zadar. Glasovac se vratila kako bi se mogla više posvetiti stranačkog radu, a izjavila je i kako se veseli povratku na mjesto profesorice  engleskog i njemačkog u Gimnaziji Franje Petrića.

Hvalevrijedna je bila njezina izjava tog 8. svibnja kada je, obrazlažući  ostavku, izjavila: "U sljedećih godinu dana neću koristiti zakonsko pravo  na šest mjeseci pune i šest mjeseci polovice dužnosničke plaće nego ću  aktivirati sporazum kojim se vraćam na svoje staro radno mjesto s kojeg  sam i došla u Ministarstvo".

- Bivša pomoćnica ministra za odgoj i obrazovanje Sabina Glasovac  razriješena je dužnosti pomoćnice 8. svibnja 2015. godine. S obzirom da  je na rad u Gimnaziju Franje Petrića u Zadru raspoređena s danom 6.  srpnja 2015. godine, do 5. srpnja 2015. godine ostvarivala pravo na naknadu plaće u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, sukladno članku 15.d stavku 5. Zakona o obvezama i pravima državnih dužnosnika.  Navedenim člankom propisano je da razriješeni dužnosnik nakon prestanka obnašanja dužnosti  sve do rasporeda, odnosno povratka na rad na  poslove koje je obavljao prije obnašanja dužnosti, ima pravo na naknadu najviše do iznosa dviju plaća.

Sabina Glasovac nije tražila pravo na naknadu plaće sukladno članku  15. Zakona o obvezama i pravima državnih dužnosnika odnosno nije iskoristila zakonsko pravo na šest mjeseci pune i šest mjeseci polovice  dužnosničke plaće - kazala nam je Gordana Zuccon, glasnogovornica  Ministarstva.

Glasovac se na stari posao u Gimnaziju vratila još u prošli ponedjeljak,  a iz koje je otišla temeljem Ugovoru o posudbi između škole i Ministarstva obrazovanja. Ovu posudbu zatražio je bivši ministar Željko Jovanović.

Povratkom na stari posao prva zadarska SDP-ovka tako je otklonila sve  spekulacije o tome da je stari posao više ne zanima i da je zbog toga i  otišla na dužnost pomoćnice u Ministarstvo. Posvetit će se i stranci, što  je za lokalnu organizaciju iznimno važno jer  je  donedavno učestalo bilježila pad popularnosti. Tek zadnjh mjeseci podrška građana im raste, a nesmiljena borba za svakog glasača već je  počela.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika malipingo
Vidjeti ćemo.Nema težinu,političku.