Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Aluflexpack Grupi 20 milijuna eura

11.07.2016. 22:00
Aluflexpack Grupi 20 milijuna eura


Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) će zajmom u iznosu od 20 milijuna eura poduprijeti hrvatske proizvođače ambalaže ujedinjene u Aluflexpack Group, njihovo širenje asortimana fleksibilne ambalaže i daljnji razvoj proizvoda na bazi aluminija, objavljeno je jučer iz EBRD-a.
Kako se navodi u priopćenju, ugovor o zajmu potpisan je jučer tijekom posjeta prvog potpredsjednika EBRD-a Phila Bennetta Hrvatskoj.
Kredit EBRD-a bit će na raspolaganju hrvatskim proizvođačima fleksibilne ambalaže ujedinjenima u Aluflexpack Group (AFP Group) – Aluflexpack Novi, čije je sjedište u Zadru, Omial Novi iz Omiša te TOF iz Drniša – koje je švicarska kompanija Montana Tech Components AG u studenom 2012. godine preuzela od Hypo Alpe Adria banke. Novi švicarski vlasnik uveo je opsežan program modernizacije koji je 2013. djelomično financiran zajmom EBRD-a od 20 milijuna eura, podsjećaju iz EBRD-a.
“Aluflexpack Novi, Omial Novi i TOF nalaze se u hrvatskim regijama s visokom nezaposlenošću i slabom industrijskom bazom. Novi zajam EBRD-a financirat će nove proizvodne pogone koji će dovesti do povećanja kapaciteta kao i do razvoja novih inovativnih i tehnološki složenijih proizvoda za kojima postoji velika lokalna i inozemna potražnja”, stoji u priopćenju.
U priopćenju se prenosi i izjava prvog potpredsjednika EBRD-a Phila Bennetta kako je zadovoljan što se ovim zajmom nastavlja uspješna suradnja s Montana Tech Components Group. “Potpora EBRD-a ojačat će tekući program rasta AFP Grupe, postaviti nove standarde u vođenju poslovanja i omogućiti uvođenje novih proizvoda. Vjerujemo da će to utjecati i na tvrtke u široj regiji”, istaknuo je Bennett.
Predsjednik Uprave AFP Grupe Igor Arbanas ističe kako je uspješna suradnja s EBRD-om pomogla je razvoju AFP Grupe ne samo financijski nego i organizacijski. “Vrlo kompetentan EBRD-ov tim cijenjen je i konstruktivan partner još od 2013. Vrlo smo zadovoljni daljnjim proširenjem naše suradnje koja će nam pomoći da bolje servisiramo naše klijente i da povećamo poslovanje i daljnji razvoj, a koja je ujedno i snažna potvrda uspješnog razvoja AFP Grupe otkad se pridružila tvrtki sa znanjem, iskustvom i globalnom prisutnošću, Montana Tech Components Group”, naglasio je Arbanas.
EBRD je u Hrvatskoj aktivan kao investitor od osamostaljenja zemlje i do sada je uložio oko 3,5 milijarde eura u 186 projekata.