Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Maraska dobila halal certifikat

12.07.2017. 12:33
Maraska dobila halal certifikat


Zahvaljujući halal certifikatu jedan kontejner Maraskinih sokova i nektara čeka spreman na isporuku u Saudijsku Arabiju, što će biti njihova prva isporuka na Bliski istok i iskorak na novo tržište, najavili su na uručenju halal certifikata Maraski koje su komercijalnom direktoru Marku Zovku uručili Edina Mešić i Aldin Dugonjić iz Centra za certificiranje halal kvalitete.
– Zadovoljstvo nam je uručiti halal certifikat brendu kao što je Maraska. Svi smo upoznati s kvalitetom Maraskinih proizvoda, a današnjim dobijanjem halal certifikata razina kvalitete se još više podiže. Ovo je 96. halal certifikat u Hrvatskoj, našu zemlju svrstava u zemlju sa sve većim brojem proizvođača. Halal tržište sve više raste i sve je veća potražnja za takvim tržištem i proizvodima. Također, sve je veći broj turističkih agencija, hotela i drugih uključenih u turističke aktivnosti koji traže halal certifikat, kao i kozmetičke i farmaceutske industrije koje se žele halal certificirati kako bi izašli na rastuća tržišta, rekao je prilikom uručivanja certifikata Aldin Dugonjić. Istaknuo je kako svojim aktivnostima pokušavaju povećati broj proizvođača, ali i velik dio aktivnosti usmjeravaju na izvoz.
– Drago mi je da smo uspjeli zadovoljiti sve uvjete za dobivanje halal certifikata što samo potvrđuje već poznatu kvalitetu proizvoda Maraske. Tržišta koja zahtjevaju halal certifikat su iznimno bitna za nas i želimo biti prisutni i na tim tržištima. Maraska je jako izvozno orijentirana tvrtka te se trudimo rasti i na hrvatskom, ali i na inozemnom tržištu, kazao je Marko Zovko komercijalni direktor Maraske. 
Halal certifikat dobili su samo određeni proizvodi namjenjeni tim tržištima, a radi se o sokovima i nektarima te poznatoj Amareni.