Za uređenje ribarskih luka 8.475.000 kuna

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
Potpis ministra Butkovića
Ovi ugovori jamče izradu i infrastrukture i opremanje tih luka da one postanu ono što trebaju biti - prava, opremljena ukrcajno-iskrcajna mjesta na čitavoj obali hrvatskog Jadrana - rekao je ministar Butković
Zvonko KUCELIN
Ministar je u Zadru potpisao ugovor sa šest lučkih uprava

Preduvjet, odnosno korak bliže k onome što hrvatski ribari priželjkuju već godinama - uređene ribarske luke, učinjen je danas u vijećnici Zadarske županije. Tamo je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, s ravnateljima pet lučkih uprava potpisao 8.475.000 kuna vrijedne ugovore za izradu projektne dokumentacije potrebne za uređenje infrastrukture u ribarskim lukama. Riječ je o bespovratnim sredstvima iz EU fondova za koje su ugovor Vice Mihanović iz Lučke uprave Split, Željko Dulibić iz Lučke uprave Šibensko-kninske županije, Igor Vidas iz Lučke uprave Novalja, Željko Dadić iz Županijske lučke uprave Dubrovnik te ravnatelj Lučke uprave Zadar, Robert Škifić koji je potpisao dva ugovora vrijedna ukupno dva milijuna kuna. Prvi, za ribarsku luku u Veloj Lamjani vrijedan je 755 tisuća kuna, a 1,2 milijuna kuna namijenjeno je za izradu projektne dokumentacije za Gaženicu gdje je u planu izgradnja moderne ribarske luke u dvije faze s ulaganjem od ukupno 40 milijuna. Deset milijuna kuna manje, kako je kazao Škifić, planirano je za dovršetak infrastrukture u Veloj Lamjani.

- Potpisali smo vrlo važne ugovore oko izrade projektne dokumentacije ribarskih luka dijelom državnih, dijelom županijskih lučkih uprava na čitavoj obali. Oprema i infrastruktura postojećih ribarskih luka koje praktički i ne postoje, a ondje gdje postoje su dijelovi luka za javni promet i nisu adekvatne. Ovi ugovori jamče izradu i infrastrukture i opremanje tih luka da one postanu ono što trebaju biti - prava, opremljena ukrcajno-iskrcajna mjesta na čitavoj obali hrvatskog Jadrana, nakon potpisivanja ugovora kazao je ministar Butković istaknuvši kako njegovo ministarstvo ovaj projekt provodi u suradnji s ministarstvima poljoprivrede i gospostarstva. Dodao je kako će se nakon izrade dokumentacije steći uvjeti za izradu operativnog programa za ribarstvo koje će već iduće godine kandidirati za bespovratna sredstva iz EU fondova.

- Mi ćemo biti perjanica ribarstva. Luka Gaženica i luka Vela Lamjana činit će jednu cjelinu. Dobit ćemo jedan centar kakvog neće biti na obje strane Jadrana. Dakle, naši ribari, gdje je tradicija na našoj strani, gdje su prvi pisani zakoni ribarski u povijesti takvo nešto i zaslužuju, kazao je zadarski župan Božidar Longin.

Zadovoljstvo zbog potpisivanja ugovora i dodijeljenim sredstvima kojim će se omogućiti sufinanciranje izrade projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju infrastrukture za potrebe prijave projekata za financiranje sredstvima Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo 2014.-2020. godine, izrazio je i zadarski gradonačelnik Branko Dukić te na tome zahvalio Vladi RH, ministarstvima i ministru Butkoviću.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno