Koncert ansambla za renesansnu glazbu Marco Polo večeras u klaustru sv. Frane

Slika korisnika valentinam
GLAZBENE VEČERI
Koncert u klaustru sv. Frane počinje u 21 h, na programu će biti djela C. Gesualda da Venose, L. Marenzia, C. Montevedrija, A. Mudarre, B. Tomboncina i drugih. Ulaz na koncert je slobodan
Ansambl Marco Polo
Dirigent i pijanist Ante Milić prije deset godina osnovao je  ansambl Marco Polo, specijaliziran za ranu, pretežito renesansnu vokalnu i vokalno-instrumentalnu glazbu. Ansambl čine profesionalni  pjevači i instrumentalisti, a etablirao se među hrvatskom publikom vrsnim interpretacijama i pomno biranim programima kojima u suvremeno doba glazbom preslikavaju povijesne kontekste davnih vremena  i prostora. A ta vremena koja nam ansambl Marco Polo večeras preslikava, stoljeća su renesanse, uzbudljivo doba obilježeno važnim znanstvenim dostignućima i pomacima u čovjekovoj svijesti. Između srednjovjekovnih doktrinacija i baroknog prosvjetiteljstva u povijesti je zapisana renesansna žeđ za znanjem koja se u glazbi odrazila u visokoj  profesionalizaciji njezinih protagonista i sve višim standardima za same interprete i skladatelje. To je razdoblje u kojem su nastala brojna  remek-djela, mnoga i dandanas nedovoljno poznata publici. Stoga otkrijmo kakva je glazba zanimala renesansne skladatelje i na koji su  način oni izražavali svoje umjetničke potencijale.
 
Koncert u klaustru sv. Frane počinje u 21 h, na programu će biti djela  C. Gesualda da Venose, L. Marenzia, C. Montevedrija, A. Mudarre, B.  Tomboncina i drugih.
Ulaz na koncert je slobodan.
Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno