Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Drugi poraz Bokanjca, Mornarica u derbiju bolja od Voštarnice

12.07.2020. 08:34


Ovog vikenda se igraju dvoboji drugog kola Zadarske ljetne košarkaške lige. Ovo kolo je prepuno derbija, a već sada je jasno kako Bokanjac neće braniti titulu pobjednika, pošto je nakon dvije utakmice ostvario isto toliko poraza.
Još u četvrtak u borbi za prvo mjesto skupine C, Sfinga je nadjačala Bazen rezultatom 89:75 i tako osigurala plasman u razigravanje. Odlični Mileta predvodio je Stafforde do pobjede s 29 poena, 7 skokova i 4 asistencije, Klapan je zabio 13 uz 9 skokova, Škrinjarić 16 poena i 9 asistencija, Juršić je dodao 12 poena. Kod poraženih, Marino Jurjević je zabio 26, Dragan Jurjević 12 uz 11 skokova, Lovrić 11 poena i 10 skokova. Svakako valja istaknti da je sastav Bazen nastupio znatno oslabljen u ovoj utakmici, bez nekoliko važnih igrača te je tako ostao bez značajne pomoći s klupe. No, nikako se ne smije niti malo podcijeniti odlične Stafforde koji su svakako jedni od favorita u ligi i kako stvari stoje s prve pozicije će krenuti u četvrtfinale. Plovanija je upisala prvu pobjedu u ligi s kojom je zadržala šanse za plasman u četvrtfinale za što će im trebati slavlje nad Bazenom u posljednjem 3. kolu. Sukošan je poražen rezultatom 76:66, a Plovaniju je do pobjede predvodio sjajni Paulo Peša s 30 poena, 10 skokova i 5 asistencija dok je Lukić ubilježio double-double učinak s 12 poena i 13 skokova. Kod Sukošana, najistaknutiji su bili Ivo Pavić s 14 poena, 14 skokova i 6 asistencija te Zvone Brković sa 18 poena, 7 skokova i 4 asistencije. Dan kasnije odigrali su se veliki derbiji, Sabunjar je igrao protiv Bokanjca, a Voštarnica protiv Mornarice Kampo Kaštelo.
Bokanjac je prošle godine osvojio ligu, a ovaj puta, kako stvari stoje, ispao je u grupi. Nakon što je branitelj tituče u prvom dvoboju poražen u dvoboju s Kukljicom, u drugom kolu je bolja bila momčad Sabunjara. Unatoč glasnoj podršci uvijek vjernih Brabora, Bokanjani su izgubili dvoboj sa Sabunjarom iz Privlake. Odličnu momčad Sabunjara do pobjedu su vodili Ive Begonja i Ivan Svoboda sa 28 koševa. S druge strane Dino Palčić je odigrao maestralan dvoboj sa 37 koševa, pet skokova i šest asistencija, no nije mogao pomoći svojoj momčadi. Sabunjar je slavio s 94:90. Odmah nakon tog dvoboja, još jedan veliki derbi odigrali su Mornarica Kampo Kaštelo i Voštarnica. Nakon odlične utakmice slavio je sastav Mornarice sa 77:69 te je vjerojatno osigurao prvo mjesto u svojoj skupini. Obje momčadi imaju velik broj poznatih igrača u rosteru, a Mornaricu su predvodili Mario Pešut s 24 i Vito Barbaroša s 20 koševa. Kod Voštarnice, koju službeno vodi poznati trener Frane "Gefra" Ostojić, Marin Knežević je postigao 17, a Josip Škara 15 koševa. Svakako da će Mornarica u drugom dijelu lige biti jedan od favorita, a Voštarnica mora "zaraditi" još plasman među osam najboljih.
Jučer su snage odmjerili Maslina i Strožanac te Kukljica i Zaratini Foša, dok će danas se odigrati dvoboji između Honda Marine Vodice i Smiljevca te Jadere Talvi putovanja i Bilog Briga.


37
koševa, uz pet skokova i šest asistencija imao je Dino Palčić u porazu svog Bokanca protiv Sabunjara.