Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Javna vatrogasna postrojba Zadar spremna za sve intervencije

12.07.2020. 17:30


Iako je početak godine bio dosta sušan uz veći broj intervencija, pogotovo kroz ožujak i travanj, kako je rekao Boris Jović, županijski vatrogasni zapovjednik, trenutačna situacija je ipak bolja, zbog kratkih kišnih razdoblja koja su bila kroz mjesec lipanj. Jović je dalje istaknuo kako je trava još uvijek zelena, tako da za sada nema velikog broja požara na otvorenom.
-Moram reći da iako je trava još uvijek zelena, ona se se ipak ubrzano suši, naglasio je Jović, upozorivši kako uvjeti za požar brzo i lako nastanu pogotovo kada puše jak vjetar te je apelirao na građane da poštuju zabranu loženja vatre na otvorenom koja je na snazi još od 1. lipnja pa sve do 31.listopada.
Kako je dalje objasnio Jović, Javna vatrogasna postrojba Zadar je spremna za sve intervencije, te da je uz 160 stalno zaposlenih vatrogasaca na prostoru Županije uposleno još dodatnih 140 sezonskih vatrogasaca.
-Mi smo spremni za sve vrste vatrogasnih intervencija, ako do toga dođe te su sve postrojbe s prostora naše Županije popunjene sezonskim vatrogascima koji redovito dežuraju, poručio je Jović, dodajući kako unutar JVP imaju organizirane i dvije dislokacije na otoku Ugljanu u mjestu Kukljica te na Dugom otoku u Božavi.
Također, Jović je podsjetio kako je kompletan prostor Zadarske županije pokriven video nadzorom i sustavom osmatračnica, tako da je intervencija u slučaju izbijanja požara promptna i nema razloga za paniku. Jović je dalje istaknuo i kako su kazne velike za počinitelje koji ne poštuju zabranu loženja vatre na otvorenom.
-Nikakvo čišćenje, niti paljenje korova nije dozvoljeno u vremenu dok je na snazi zabrana loženja vatre, naglasio je Jović, podsjetivši kako su kazne za one koji ne poštuju ovu zabranu visoke te da je paljenje vatre u svakom slučaju zabranjeno, a pogotovo u uvjetima jakog vjetra i suše.


NEMA RAZLOGA ZA PANIKU
Kompletan prostor Zadarske županije pokriven video nadzorom i sustavom osmatračnica, tako da je intervencija u slučaju izbijanja požara promptna i nema razloga za paniku