Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Očekuje nas dosta sunca i ugodne temperature mora

12.07.2020. 16:30


Iako je ovih dana bilo bure, a što nije uobičajeno da u srpnju mjesecu zapuše jaka, olujna, čak i orkanska bura, ipak prema riječima poznatog zadarskog meteorologa Duška Kraljeva, nema razloga za paniku. Naime, kako je rekao Kraljev, ljeto tek počinje sredinom srpnja, i tada će temperature biti i iznad 35 stupnjeva Celzija, ali da će i kolovoz biti dosta topao.
-Upadi hladne fronte i hladnog zraka nisu nikakvo iznenađenje, sve je to u normali, tako da su dani u glavnom topli pa čak i vrući, rekao je Kraljev, dodajući kako je ipak dobro što su uza sve to, noći svježe pa se može ugodnije spavati i odmarati.
Kako je dalje objasnio Kraljev, iako će ljeto biti vruće, a temperature mora ugodne čak do 25 stupnjeva Celzija, ipak se treba pripremiti na stalna pogoršanja koja će se ponavljati svakih par dana, ali kako je rekao, ona neće drastično utjecati na temperaturu mora.
-Temperatura mora došla je do 25 stupnjeva pa se zbog bure vratila na 22 i 23 stupnja, međutim kako ovih zadnjih par dana nema bure, temperatura mora se vraća na ugodnih 25 stupnjeva, poručio je je Kraljev, dodavši kako nema razloga za strah da će se more ohladiti sa subote na nedjelju kada se očekuje malo pogoršanje koje ne bi trebalo donijeti neku značajniju promjenu vremena.
Prema statističkim podatcima, i druga polovina kolovoza bit će s dosta sunca uz ugodne temperature mora, tako da će se sezona produžiti i na rujan koji će prema riječima Kraljeva isto biti dobar za kupanje i sunčanje.
Poznati meteorolog je ovom prilikom podsjetio kako je ljeto najljepše godišnje doba za sve te je rekao kako neovisno na neugodnosti koje stvara koronavirus, da je potrebno da se ljudi malo opuste te da uz poštivanje mjera ipak nađu način da budu uz more.
-Preporučujem ljudima ako imaju vremena da budu uz more u hladovini, ali i da se čuvaju direktnog izlaganja suncu u udarnim satima kada je UV zračenje najjače, poručio je Kraljev.


»Preporučujem ljudima ako imaju vremena da budu uz more u hladovini, ali i da se čuvaju direktnog izlaganja suncu u udarnim satima kada je UV zračenje najjače
Duško Kraljev