Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Na cijepilištu na Višnjiku u dva tjedna cijepljeno je 14349 osoba

12.07.2021. 08:00


Na području Zadarske županije jedna je novooboljela osoba koja izolaciju provodi na području grada Zadra.
Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 59 uzoraka, pod aktivnim nadzorom je 591 osoba, a od bolesti  se oporavilo 52 stanovnika. U ovome trenutku na našem području imamo 117 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom.
U Općoj bolnici Zadar na COVID odjelu hospitalizirano je 9 pacijenata od kojih je jedan na respiratoru.
U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske nisu  evidentirali  kršenje mjere samoizolacije.
Na cijepilištu na Višnjiku u dva tjedna cijepljeno je 14349 osoba od kojih je prvo cjepivo primilo njih 3066, a drugo 11283.
„Nadamo se da će nam broj zaraženih i dalje padati i da ćemo nastaviti istim tempom sa cijepljenjem stanovništva što se pokazalo najučinkovitijim načinom za sprječavanje širenja virusa. Pokazatelji govore da imamo dobru turističku sezonu, a na nama je da se potrudimo takvom je i zadržati. U proteklom razdoblju vidjeli smo da su cijepljene osobe, ako su se i zarazile imale vrlo blage simptome, tako da pozivamo sve one koji još dvoje oko cijepljenja da se jave i da se cijepe jer, ponavljam, to je jedini način na koji možemo zaštititi sebe i druge i ući u sigurniju jesen sa normalnijim životom i bez epidemioloških mjera“- rekao je voditelj Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Zadar dr. Alan Medić.