Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

PU Zadarska zabilježila niz krađa

12.07.2021. 07:48


Policijski službenici Prve i Druge policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za prijevare. Tako ga se sumnjiči da je od 62-godišnjaka krajem lipnja kupio građevinsku opremu, koju do danas nije platio, čime je vlasnika oštetio za iznos od preko 20.000,00 kuna. Nadalje, sumnjiči ga se da je tijekom mjeseca svibnja i lipnja unajmio građevinsku skelu od 50-godišnjaka, a dogovoreni iznos za najam skele nije podmirio u roku. Isto tako nije vratio iznajmljenu opremu, čime je vlasniku pričinjena materijalna šteta u iznosu od preko 300.000,00 kuna.
Protiv 30-godišnjaka se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog kaznenih djela prijevara.


Teška krađa
U vremenu od kraja svibnja do 09. srpnja u Kalima nepoznati počinitelj je provalio u vikend kuću 70-godišnjeg vlasnika, odakle je otuđio televizor, radio, zvučnike i alat. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja se državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog teške krađe.
Dana 09. srpnja u Biogradu, nepoznati počinitelj je provalio u mobilnu kućicu koji koristi 47-godišnji državljanin Slovenije, odakle je otuđio novac. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja se državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog teške krađe.


Krađa
S petka na subotu je na ulici Hrvatskog sabora u Zadru, nepoznati počinitelj je otuđio brodicu s vanbrodskim motorom u vlasništvu 63-godišnjaka. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja se državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog krađe. 
S četvrtak na petak je u Grbama nepoznati počinitelj iz dvorišta 59-godišnjeg vlasnika otuđio tri bicikla. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja se državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog krađe. 
U istom periodu je u ulici Vatroslava Lisinskog u Zadru, nepoznati počinitelj otuđio bicikl 46-godišnjeg vlasnika. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja se državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog krađe.
U petak prijepodne je u ulici Pod bedemom u Zadru, nepoznati počinitelj iz torbice 73-godišnjakinje otuđio novčanik. Materijalna šteta iznosi više tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja se državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog krađe.
U subotu prijepodne na plaži u Dragama, nepoznati počinitelj otuđio mobitel maloljetnog vlasnika. Materijalna šteta iznosi preko tisuću kuna, a protiv nepoznatog počinitelja se državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog krađe.
U subotu navečer na ulici Matije Gupca u Zadru, nepoznati počinitelj otuđio mobitel 32-godišnjeg vlasnika. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja se državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog krađe.
U nedjelju ujutro na Obali kralja Petra Krešimira u Zadru, nepoznati počinitelj otuđio novčanik 43-godišnje vlasnice. Materijalna šteta iznosi oko tisuću kuna, a protiv nepoznatog počinitelja se državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog krađe.