Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Blažen(k)a među muškarcima

Autor:

11.08.2008. 22:00
Blažen(k)a među muškarcima


Ne smijemo dopustiti da prevladaju alkohol, droga, kompjutorske igrice i kafići. Sport treba pokretati cijelu naciju i na tome treba raditi – ističe Blaženka Tadić
 Najbolja košarka igra se u Škabrnji. Tko  god imao nešto protiv, činjenica je da su u sedam nastupa  košarkaši Škabrnje četiri puta  osvojili ljetnu ligu, jedan put  bili drugi i treći. A još veća  zanimljivost je da je sve to  postignuto sa ženom na klupi.  Kako je to uspjela jedna žena  što nijedan muškarac nije? Na  to pitanje Blaža nam je odgovorila skromno.
 – Sve zasluge pripadaju mojim momcima koji su zaista  jedna karakterna cjelina i pošteni ljudi prije svega. Smatram da je to najbitnije jer  košarku znaju igrati svi koji su  igrali u ljetnoj ligi, no pobjeđuju uvijek karakter i poštenje.
Kako ste proživjeli slavlje  nakon utakmice?
– Slavilo se do pet ujutro.  Najviše me veselilo to što su na  slavlje došli svi igrači koji su  igrali od 2000. godine s nama.  To govori kako se voli ovaj  klub i mjesto. Moram napomenuti da ima dosta igrača  koji nisu iz našeg mjesta, ali su  svojim trudom i ljubavlju prema klubu toliko zadužili sve  nas da im nikad nećemo moći  zahvaliti koliko su učinili za  promociju Škabrnje.
Kako vam je raditi s momcima, izgleda da vas slušaju  kad ste toliko trofeja osvojili?
– Naravno da slušaju. Uvijek  im dajem za pravo da i za  vrijeme utakmice predlažu  taktičke varijante i izlože svoje  mišljenje, ali znaju da je moja  uvijek zadnja. Kad smo počeli  prije osam godina Božo Škara  i ja skupljati momke koji će  igrati za Škabrnju, prvo što  smo tražili kod njih su ljudske  kvalitete. Nismo htjeli igrače  koji su skloni ekscesima i teškog karaktera. Ovo su sve  odlično odgojeni momci, pošteni i karakterni, a s takvim  ljudima je milina raditi i puno  lakše osvajati titule.
Koji vam je najveći motiv u  svemu ovome?
– Ako se vratimo osam godina unazad, onda se sjetim  Škabrnje u kojoj se apsolutno  ništa nije događalo. Onda smo  Božo i ja odlučili skupiti momčad za Ljetnu ligu i sve je  krenulo. Danas vidim da se sve  višestruko isplatilo. Ovo napaćeno mjesto je živnulo, ne  samo preko košarke. Dali smo  ljudima u Škabrnji nešto čime  se mogu poistovjetiti, dali smo  im to da mogu reći: “mi smo  najbolji”. To mi je najveća motivacija.
Imate li plan košarku u  Škabrnji podignuti na još višu  razinu, tj. igranjem lige cijelu  godinu?
– U planu nam je pokrenuti  seniorsku momčad koja bi  igrala B-1 ligu, no to će biti  teško bez financija. Potrebna  nam je i dvorana koja je u  planu izgradnje, no lokalna  vlast je ravnodušna prema toj  ideji. Također smo kroz Školu  košarke isprofilirali skupinu  djece koja bi mogla nositi škabrnjsku košarku u budućnosti,  no bez ovih glavnih preduvjeta  to neće biti moguće. Najvažnija stvar ipak bi trebala biti  ulaganje u sport općenito, ulaganje u infrastrukturu i djecu.  Ne smijemo dopustiti da prevladaju alkohol, droga, kompjutorske igrice i kafići. Sport  treba pokretati cijelu naciju i  na tome treba raditi – zaključuje Blaženka Tadić.


Blaženka Tadić
Blaženka Tadić rođena je 1970. godine te je s 14 godina počela trenirati košarku koju je igrala aktivno deset godina u Košarkaškom klubu Zadar. Po završetku igračke karijere posvetila se radu s djecom i mladima u Škabrnji te kao trener seniora Škabrnje za sada drži primat kao najtrofejniji trener Ljetne košarkaške lige. Inače je zaposlena kao putnički agent u Škabrnji, vijećnica je Općinskog vijeća te je vrlo aktivna po svim pitanjima života samoga mjesta.