Mišlov umjesto Suraća

Slika korisnika admin
Autor: 
Sebastian GOVORČIN

Jedan bod iz tri utakmice  nije ono čemu su se na Stanovima nadali na početku nove sezone. Kako je  izgledalo s Osijekom u Šibeniku Zadar  može biti sretan i s tim jednim bodom.  U nedjelju će Zadar opet u Šibenik, ovaj  put kao gost domaćem prvoligašu. Netko je u šali primijetio da Šibenik u  utakmici sa Zadrom više nema prednost domaćeg terena budući da je na  Šubićevcu i Zadar - domaćin. Za Šibenčane sigurno otpada Jakov Surać  koji će odmarati nakon crvenog kartona, a utakmicu sa susjedima preskočit  će i Marko Rašo koji nema sreće ovo  sezone. Najprije je na vrlo važnom dijelu priprema u Sloveniji zadobio rupturu mišića, a isto mu se dogodilo i na  početku sezone. Kad se tome pridoda  da Marin Batur još neće upisati prve  prvoligaške minute u zadarskom dresu  onda je Dalibor Zebić već nakon tri  kola u velikim problemima. Svejedno,  Zebić nije zabrinut, na savjet da popije  koji apaurin imao je spreman odgovor:
- Takav je trenerski posao. Za sada mi  apaurini ne trebaju.
A trebat će Zebiću zamjena za Suraća. To bi trebao biti Roko Mišlov koji  će onda s Ferdom Milinom igrati u liniji  kao zadnji vezni. Kolege u Šibeniku  čudili su se što je Terkeš ušao tek posljednjih 15-ak minuta. Nije im jasno da  u momčadi koja je sjela na dno već  nakon prvih utakmica prvi strijelac, ne  samo kluba nego cijele lige, sjedi na  klupi.
- Terkeš za više od onoga što je  odigrao u Šibeniku trenutačno nije  spreman. To je jedini razlog. Ako bude  spreman onda će to biti druga priča,  ovako to nije Terkeš iz prošle sezone -  tumači Zebić.
Bilo je primjedaba i na zadnju liniju  protiv Osječana koja je stajala preblizu  vrataru Ježini. Zbog toga se stvarala  poprilična rupa između obrane i srednjeg reda.
- To je bila nesvjesna reakcija, uzrokovana dijelom vjerojatno i time što  smo morali igrati u Šibeniku. U Zadru  nas publika zna povući u takvim situacijama, ali na Šubićevcu to nije bio  slučaj - objašnjava zadarski strateg.
Zebić za Šibenik u formaciji neće  ništa mijenjati. Mitrović će ponovno  dobiti priliku u napadu, iza njega priliku  će čekati Tomasov i Župan. U Šibeniku  je posljednjih desetak minuta solidnu  dionicu pružio Šime Gregov, ovaj put  na lijevom boku. Svako uključivanje  mladih igrača i preuzimanje odgovornosti itekako je ohrabrujuće, kako za  njih tako i za ostatak momčadi.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno