Na tragu no - drame

Slika korisnika admin
Nenad MARČEV
"Hanjo" je rađen u produkciji Teatra ITD iz Zagreba

Petog dana, ponedjeljak, 'Zadar snova', festival suvremenog teatra, ponudio je predstavu "Hanjo" u produkciji Teatra ITD iz Zagreba i projekciju kratkih filmova "Short matters!/Kratki su bitni!" u crkvi sv. Donata.
Gledateljstvo koje je ispunilo sva mjesta u crkvi sv. Dominika svjedočilo je sjajnoj predstavi. "Hanjo" je snimljena kao No drama Yukia Mishime, jednog od najpoznatijih japanskih pisaca dvadesetog stoljeća. Odlikuje ju visoko stilizirana izvedba na ogoljenoj sceni. "Hanjo" je tragična ljubavna priča o Hanako, mladoj ženi poremećenog uma koja dane provodi na klupi kolodvorske čekaonice. Iščekuje Yoshiu, ljubavnika s kojim je jednom razmijenila lepezu kao znak obećanja njihovog ponovnog susreta. Hanako stanuje kod Jutsiko Honda, slikarice koja strepi od gubitka Hanako ukoliko se Joshio vrati. Joshio se, najzad, pojavljuje, ali ga iscrpljen um mlade djevojke odbija prepoznati i ona se vraća životu u agoniji čekanja, žudnji za ljubavlju koju prepoznaje kao jedinu moguću stvarnost.
Redateljica predstave je Senka Bulić, u predstavi su glumili Ana Karić, Ivana Jozić i Mislav Čavajda, a ikone su tumačili Silvio Sentić, Miro Manojlović i Darko Japelj. Scenografiju je osmislio Tomislav Ćurković, koji je ujedno i skladatelj glazbe za predstavu. Kostimografiju potpisuje Oliver Jularić, a oblikovanje svjetla Olivije Marečić.
U sv. Donatu je po svršetku predstave prikazani treći ciklus kratkometražnog filma "Kratki su bitni!". U ponedjeljak su prikazani "Prilagodba" Iana Mackinnona (2006), "Tokyo Jim" Jamiea Rafna (2006), "Amin"  Davida Dusa (2006), "Tommy" Olea Gizvera (2007), "Otac" Daniela Mulloya (2006),  "Mekušac" Simona Ellisa (2006), "Alumbramiento/Lightborne" Eduarda Chapero - Jacksona (2007).

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno