Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Rukometaši lako s Brazilom

Autor:

11.08.2008. 22:00
Rukometaši lako s Brazilom

Foto: AP



Olimpijski pobjednici iz Atene, hrvatski rukometaši bez ikakvih su problema u svom drugom nastupu u Pekingu upisali i drugu pobjedu protiv nedoraslih suparnika iz Brazila, te praktički osigurali prolazak u četvrtfinale. Da je razlika u kvaliteti između ovih dviju reprezentacija prevelika bilo je jasno već nakon nepunih pet minuta igre kada je na semaforu rezultat pokazivao 4-0 za Hrvatsku zahvaljujući pogocima Metličića, Džombe, Lackovića i Vukića.
Nakon silovitog ulaska u utakmicu kada Brazilci u većini napada nisu uspjeli niti zapucati prema Aliloviću, došlo je do blagog opuštanja naših igrača, pa su Brazilci u 16. minuti uspjeli smanjiti na 7-6. Tada je hrvatski izbornik Lino Červar iz igre povukao kapetana Petra Metličića koji je djelovao najmanje koncentrirano, te uveo Tončija Valčića. U sljedećih osam minuta Hrvatska je postigla šest pogodaka zaredom, te se odvojila na 13-6 i praktički riješila utakmicu.
Na poluvrijeme se otišlo s devet pogodaka prednosti (18-9) što je ujedno bila i najveća razlika u prvih 30 minuta, a u drugom dijelu izbornik Červar je odmarao Vorija, Metličića i Džombu, ali razlika je i dalje rasla, do maksimalnih 20 u 56. minuti. Sjajan je u drugom poluvremenu bio i Venio Losert na vratima koji je Brazilcima dozvolio da u punih 30 minuta postignu tek pet golova.
U 3. kolu u četvrtak Hrvatska će igrati protiv Francuske u 14.45 sati po hrvatskom vremenu.
HRVATSKA – BRAZIL 33:14
HRVATSKA: Losert, Alilović; Sulić 2, Balić, Duvnjak 5, Lacković 4, Vori 4, Dominiković, Džomba 7 (1), Horvat 1, Vuković 2, Metličić 1, Vukić 4, Valčić 3
BRAZIL: Santos, Vasconcelos; Pacheco 2, Ertel 3, Ruy 1, Souza 3, Bortolini, Justino 1, Laureano, Silva 1, Ribeiro 1, Santana, Pizzinato, Oliveira 2
SEDMERCI: Hrvatska 1 (1), Brazil 2 (0)
ISKLJUČENJA: Hrvatska 6 minuta, Brazil 8 minuta