Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

U Zadar došao cirkus

Autor: Dunja Maričić

11.08.2009. 22:00
U Zadar došao cirkus


Cirkus nema točke s divljim životinjama, jer su one u Hrvatskoj zabranjene
Cirkus Apollo danas započinje s predstavama kod trgovačkog lanca Kaufland. Ovi iskusni zabavljači sa stalnim prebivalištem u Italije prvi put posjećuju Zadar i Hrvatsku.
– Pripremili smo pretežno narodni program s naglaskom na Španjolsku, Njemačku…, rekao nam je Ilko Atanasov, voditelj cirkusa.
Većini ljudi prva asocijacija na cirkus su spektakli s egzotičnim životinjama, neobične egzibicije s tigrovima, krokodilima, velikim zmijama. Za Hrvatsku publiku ti prizori su prošlost.
– U Hrvatskoj je zabranjeno koristiti životinje u te svrhe pa će tako na žalost publike i nas taj dio izostati. No, možemo obećati domaće životinje, komentirao je Atanasov.
U Hrvatskoj od 1. siječnja 2007. vrijedi zakon koji zabranjuje korištenje životinja za cirkuske i druge predstave. Atanasov unatoč ovoj činjenici tvrdi da je cirkus više nego zanimljiv i da nudi veoma atraktivne sadržaje.
– Zbog zakonskih odredbi ovo ne može biti velik cirkus, jer bi bio financijski neisplativ, ali nedvojbeno vrijedan posjeta.
Ulaznice se već mogu rezervirati. Cijena ovisi o položaju sjedala, a varira od 70 do 90 kuna za odrasle, odnosno od 60 do 80 kuna za djecu. Djeca mlađa od 3 godine ne plaćaju ulaz.