Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Uredno vezan i potpuno miran vozio u krivom smjeru 100 na sat

Autor: Minja Gugić

11.08.2009. 22:00
Uredno vezan i potpuno miran vozio u krivom smjeru 100 na sat

Foto: Zvonko KUCELIN



Vozač bi trebao prekršajno odgovarati novčanom kaznom u iznosu od dvije do pet tisuća kuna i trebao bi zaraditi dva negativna boda.


Zadarska policija jučer je pomno obrađivala i proučavala snimku vožnje u suprotnom smjeru autocestom koja Zadar spaja s tzv. “Kalmetinom” kako bi vozača zelenog VW-a primjereno kaznila zbog ugrožavanja sigurnosti cestovnog prometa.
 Trebao bi prekršajno odgovarati, a riječ o novčanoj kazni koja može iznositi od dvije do pet tisuća kuna i dva negativna boda.
Međutim, kako smo saznali policajci su imali problema jer se na snimci ne vidi registracija vozila koju “pokriva” visina zaštitne ograde.
Naime, snimka koja je preksinoć objavljena u Vijestima i Dnevniku jedne komercijalne televizije opet je zgrozila hrvatsku javnost, a najvjerojatnije mobitelom, ju je snimio jedan gledatelj.
Prema onome što se jučer moglo pročitati na internetskim portalima, gledatelj Ivan Semren spazio je automobil kako juri suprotnim smjerom. Čovjek je izjavio kako ga je “oblio znoj” te kako je vozaču s druge strane zaštitne ograde autoceste, trubio i mahao sve dok ga ovaj nije primjetio.
Što je najgore od svega, dvojica  muškaraca koji su bila u automobilu su se zaustavila, otvorila vrata i rekla Semrenu kako znaju da idu u krivom smjeru te da će se s autoputa “skinuti” na sljedećem izlazu.
Na molbe čovjeka koji ih je snimio da se odmah okrenu i nastave do sljedećeg izlaza u pravom smjeru, jednostavno su se oglušili.
Okrenuli su se tek kod izalaza za Zračnu luku i Babindub i nastavili u pravom smjeru.
Radi se o dvojici starijih muškaraca koja su bila uredno vezana pojasom i potpuno smirena.
Ovoga puta samo pukom srećom, nitko nije stradao.