Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

I dalje na čekanju

11.08.2010. 22:00
I dalje na čekanju


Službenih obavijesti iz KK Zadra jučer nije bilo. To ne mora nužno značiti da se nije napravio korak naprijed ili natrag u nekim poslovima, ali do zaključenja ovog članka, niti jedan od njih nije dovršen. Tema broj jedan je, jasno, transfer najboljeg prošlosezonskog igrača Hrvoja Perića u španjolski euroligaš Unicaju. Premda će dobri poznavatelji prilika u klubu reći da je to praktički već riješena stvar, dok vijest ne postane službena, ništa ne treba uzimati zdravo za gotovo. Ne bi bio prvi put u sportu, bila to košarka, nogomet ili nešto treće, da se neki, navodno siguran transfer, iz nekog razloga u posljednji trenutak ne realizira. Ipak je od začetka priče prošlo već tjedan dana, a hrvatski reprezentativac je službeno još uvijek igrač Zadra. Nije isključeno ni da Unicaja vreba još ponekog igrača na tržištu pa se zato posao malo odužio. Bilo kako bilo, Zadrani moraju čim prije dobiti potvrdan ili negativan odgovor iz Malage, kako bi mogli nastaviti sa sastavljanjem vlastitog rostera. Jer do odlaska na Bjelolasicu ostala su samo četiri dana, a Zadar još želi (treba) dovesti najmanje trojicu igrača, centra, krilo (ako Perić otiđe iz Zadra), a još je uvijek otvorena opcija Giriček. Pritom treba razmišljati i o tome tko će mijenjati Vladovića na poziciji playmakera, možda i o krilnom centru (ovisi hoće li centar biti klasična petica ili može odigrati i poziciju četvorke), a što je najvažnije, da se pritom ostavi prostor za mlađe igrače, kojima će ova sezona biti itekako bitna u košarkaškom razvoju. Sve u svemu, još je mnogo posla za trenera Jusupa i vodstvo kluba, a vrijeme polako prolazi. Još uvijek nema žurbe, ništa se drastično neće dogoditi ako se koji igrač priključi dan, dva ili tjedan dana kasnije, ali sigurno da bi trener želio čim prije imati cijelu momčad na okupu, kako bi u punom sastavu mogao početi s pripremama za nadolazeću sezonu. Za sada je poznato samo da bi se skupini koja trenira u dvorani Krešimira Ćosića prvi trebao priključiti Hrvoje Perinčić.
 


Jurica i Glavan u reprezentaciji


Hrvatska košarkašaka reprezentacija do 14 godina (igrači rođeni 1996. i mlađi) okupila se u Tuhelju, gdje će odraditi sedmodnevne pripreme, uoči turnira u Sloveniji, koji se u Slovenj Gradecu održava od 19. do 23. kolovoza. Protivnici su Španjolska, Estonija, Makedonija, te dvije selekcije Slovenije, a zanimljivo da je organizator propozicijama zabranio zonsku obranu, dok startna petorka neće moći igrati i u drugoj četvrtini. Na širem popisu nalaze i dvojica igrača Zadra, Marko Jurica i Vinko Glavan.




 


Odličan Mavra u pobjedi nad Litvom


Hrvatska kadetska reprezentacija nastavila je s odličnim igrama na Europskom prvenstvu u Baru. U drugom kolu drugoga kruga pobijedila je Litvu rezultatom 78:68 (24:21, 12:16, 15:14, 27:17) te je tako ostala na stopostotnom učinku, uoči dvoboja posljednjeg kola (kasno sinoć protiv Francuske). Sedam i pol minuta prije kraja Litavci su vodili 53:54, ali su tada Hrvati napravili seriju 11-0, zaključno s dvije trice mladog Zadranina Dominika Mavre za 64:54. Kasnije je Mavra stavio još četiri bacanja (13 poena za 27 minuta) te je uz Šarića (15p, 17sk, 6as), Brzoju (15p, 4sk, 6ol), Bundovića (15p, 5sk), Lebu (11p) i Junakovića (9p, 5as) predvodio Hrvatsku do pobjede.
Redoslijed uoči posljednjeg kola: Skupina E: Hrvatska 4-0, Francuska 3-1, Srbija 3-1, Italija 1-3, Grčka 1-3, Litva 0-4.
Skupina F: Španjolska 4-0, Crna Gora 3-1, Turska 2-2, Bugarska 2-2, Rusija 1-3, Poljska 0-4.