Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Čulina: Deviznu klauzulu treba ukinuti

11.08.2011. 22:00
Čulina: Deviznu  klauzulu treba ukinuti


Ako želimo biti ozbiljna i civilizirana država, onda ne možemo imati deviznu klauzulu, nego trebamo imati valutu koja je suvereno sredstvo plaćanja, rekao je Čulina


Zadarski ogranak  Hrvatskih laburista – Stranke  rada večeras će donijeti odluku o sudjelovanju na parlamentarnim izborima i kandidatima koje će dati na listi u  IX. izbornoj jedinici. Odluke  će biti objavljene u subotu  kada u Zadar dolazi i predsjednik stranke Dragutin Lesar.
– Još nisam donio odluku o  tome hoću li biti na listi, ako  odlučimo da s listom idemo.  Ako donesem takvu odluku,  onda ću se tome vrlo ozbiljno  posvetiti i profesionalno  odraditi taj posao. Razlog što  odluku još nisam donio je taj  što želim do kraja sagledati  imam li energije tome se posvetiti, rekao je predsjednik  zadarskog ogranka Hrvatskih  laburista Drago Čulina koji je  komentirao i situaciju u kojoj  se nalaze kreditni dužnici čija  je otplata rata vezana uz švicarski franak.
– 70.000 građana diglo je  kredite s deviznom klauzulom, a to znači da imamo još  toliko jamaca i sudužnika, a  problem se reflektira i na članove njihovih obitelji, što je  još najmanje dvostruki broj  osoba. Imamo, znači, oko  400.000 ljudi kojima država  treba pomoći mehanizmima  koje ima na raspolaganju. Mi  smo prvi pokrenuli pitanje devizne klauzule koje treba riješiti na način da se ona ukine, jer ako želimo biti ozbiljna  i civilizirana država, onda ne  možemo imati deviznu klauzulu, nego trebamo imati valutu koja je suvereno sredstvo  plaćanja, rekao je Čulina.