Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Isporuka knjiga počinje idući tjedan

11.08.2011. 22:00
Isporuka knjiga počinje idući tjedan


Narudžbe udžbenika smo počeli zaprimati još u lipnju, odmah po završetku školske godine, a isporuka će započeti idući tjedan, već nakon 15. kolovoza. Moram priznati da smo ove godine imali jako puno narudžbi, možda više nego ikad do sada, kazala je prodavačica


Nakon bezbrižnog srpnja sredina kolovoza većinu školaraca i  njihove roditelje podsjeća na  nadolazeći početak školske  godine, a koji podrazumijeva  ponovnu kupnju i kompletiranje udžbenika i školskog  pribora. Da se za rješavanje  tog problema danas samo rijetki odlučuju u posljednji  trenutak, moguće je vidjeti  već ovih dana u zadarskim  knjižarama. Jer, kompletiranje udžbenika do početka  školske godine, koji je ove  godine u Zadarskoj županiji  12. rujna, problem je koji  trenutačno svi nastoje što  prije riješiti, a poznato je da  su u knjižarama predbilježbe  za školske udžbenike započele još u lipnju. Knjižare  su stoga odavno zatrpane narudžbama, a dok je u pojedinima i isporuka udžbenika već započela, u drugima  je u tijeku masovna prodaja  školskih torbi, bilježnica i ostalog školskog pribora.
– Narudžbe udžbenika smo  počeli zaprimati još u lipnju,  odmah po završetku školske  godine, a isporuka će započeti idući tjedan, već nakon 15. kolovoza. Moram  priznati da smo ove godine  imali jako puno narudžbi,  možda više nego ikad do sada, što me pomalo čudi s  obzirom da su svi udžbenici,  koji su bili obvezni prošle  godine, važeći i za ovu školsku godinu. Čak nema velike  razlike ni u narudžbama za  osnovnu i srednju školu, što  je također neobično, kazala  je prodavačica u knjižari  V.B.Z. Petar Zoranić, istaknuvši da, kao i svake godine,  očekuju velike gužve nakon  što isporuka započne, a što  će pokušati ublažiti na način  da će one, koji su izvršili  narudžbe, pozivati da dođu  po svoje udžbenike i to redom kako isporuke budu stizale.
U obližnjoj knjižari Mozaik knjiga isporuka je započela već ovog tjedna, a što  je moguće zaključiti i po tamošnjoj priličnoj gužvi. Pa  iako prodavačice u knjižarama ove godine možda ranije  nego inače imaju pune ruke  posla, naposljetku će biti  zahvalne, jer ovo je najbolji  način da se konačno izbjegne  ona poznata strka i nervoza  zbog kompletiranja udžbenika u posljednji trenutak.
Ovome u prilog ide i još  jedna ovogodišnja novost, a  to je da je osim preko škola i  putem interneta narudžbu  školskih udžbenika za osnovne škole moguće izvršiti i  putem pojedinih trgovačkih  centara. Tako je, primjerice,  na internetskim stranicama  Interspara i Konzuma objavljeno kako je prilikom posjeta ovim centrima dovoljno  na njihovim info pultovima  popuniti obrasce na kojima  je popis knjiga za sve razrede  osnovne škole. Uz svaku ispunjenu narudžbu potrebno  je ostaviti polog od 200 kuna  za što će biti ispostavljen  račun, koji je potrebno ponovno prikazati prilikom  preuzimanja udžbenika.