Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Koncert Kontrade i revija modnih instalacija

11.08.2011. 22:00
Koncert Kontrade i revija modnih instalacija


U sklopu kulturno-zabavnog ljeta u Preku,  Turistička zajednica Općine  Preko organizirala je klapsku  i modnu večer na ljetnoj pozornici.
Klapa Kontrada iz Zadra u  utorak navečer održala je  odličan koncert na ljetnoj pozornici u Preku. Iako je koncert sve popularnije Kontrade bio jedan u nizu s drugim  jednako zanimljivim ljetnim  događanjima u Preku, okupio je veliki broj gledatelja.  Klapa Kontrada ima prepoznatljiv repertoar lakih ljetnih  domaćih hit pjesma čime lako  razveseli goste i turiste. Svojim nastupom potvrdili su da  dobrim odabirom glazbe malo je potrebno za dobro raspoloženje publike koja rado  zapleše trgovima i ulicama.
U stanci koncerta na ljetnoj pozornici održana je revija umjetničkih modnih instalacija. Revija odjevnih komada stiliziranih kao pokrivala za glavu i torbe, oduševila je nazočne gledatelje u Preku. Umjetničke instalacije,  šeširi i torbe izrađene su od  jutenog materijala, u obliku  su mažice jutenog podmetača koji se koristi pri procesu  prerade zrna masline u jestivo ulje u uljari PZ Drobnica  u Preku.
Revija modnih instalacija  odaje počast maslini i maslinovu ulju, životu na otoku,  sljubljivanju čovjeka s prirodom – kaže kreator modnih  rekvizita Mladenka Mašina.  Ideju za reviju osmislila je  Mašina, a šešire i torbe izradile su Vjera Stanin, Dinka  Matacin, Božica Sikirić i  Mladenka Mašina. Umjetničke instalacije u Preku nosile su djevojke Blanka Klarin, Bernarda Klarin, Ema  Mašina, Matija Kolega, Ana  Bacalja, Jelena Lucin i Dora  Štrmelj.