Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Bodove iz Splita potvrditi protiv Dragovoljca

Autor: Roman Morović

11.08.2013. 22:00
Bodove iz Splita potvrditi protiv Dragovoljca

Foto: PIXSELL



Prije ove utakmice nitko nije vjerovao u nas. Ali mi i naš trener jesmo i napravili smo veliko iznenađenje. Nedostajalo nam je dosta igrača, ali znali smo da ćemo imati priliku. Svi smo išli sto posto na svaku loptu i to nam se isplatilo – rekao je Frane Čirjak


 Josip Ivančić zatresao je mrežu protivnika treću utakmicu u nizu. Za razliku od prošlog prekrasnog pogotka Rijeci, koji njegovoj momčadi nije donio bodove, onaj protiv Splita, koji je bio možda još i ljepši i teži, donio je Zadru velika tri boda. Skromni napadač, pak, odmah ističe.
– Svaka čast momcima, svi su odigrali odlično. Nisam samo ja junak utakmice, nego cijela momčad. Split ima vrlo kvalitetne pojedince, koji možda još nisu uigrani, ali nije ih nimalo lako dobiti u gostima. Uspjeli smo jer smo se borili. Dobro smo stajali na terenu, a i sreća je bila na našoj strani. Iskoristili smo prilike koje smo imali, a oni nisu – kazao je Ivančić.
Prvi gol Zadra u Parku mladeži također je bio vrlo lijep. Ivan Šimurina, inače branič, u maniri vrsnog napadača prsima je primirio loptu u šesnaestercu i iz voleja probio protivničku mrežu.
Vezni red Zadra u Splitu je bio pun izostanaka (Begonja, Surać, Jerbić…), ali odlično su reagirali neki mlađi igrači, među kojima i najmlađi, 18-godišnji Frane Čirjak.
– Prije ove utakmice nitko nije vjerovao u nas. Ali naš trener i mi jesmo i napravili smo veliko iznenađenje. Nedostajalo nam je dosta igrača, ali znali smo da ćemo imati priliku. Svi smo išli sto posto na svaku loptu i to nam se isplatilo. Nekolicina nas mlađih iznenada smo upali u vatru na gostovanju kod jakog protivnika i ispalo je odlično. Trener je vjerovao u nas i vratili smo mu to. Nadam se da ćemo tako i ubuduće – kazao je Čirjak.
Koliko znače tri boda iz Parka mladeži?
– Jako puno, ali želimo ih potvrditi pobjedom u sljedećoj utakmici, koja je za nas vrlo važna – zaključio je Čirjak.
U sljedećem kolu Zadar će biti u ulozi favorita.
– Dolazi nam Dragovoljac, koji se bori za ostanak i sigurno će nam pokušati uzeti bodove. No, igra se na našem stadionu i napravit ćemo sve za pobjedu. Bit će jako teška utakmica, ali vjerujem da ćemo pružiti dobru igru i onda rezultat neće izostati – za kraj će Igor Prahić.