Pag i zadarski otoci nisu žedni!

Slika korisnika admin
Autor: 
zrmanja_vodonosac
Kada otočani primijete da su zalihe pri kraju, treba na vrijeme naručiti vodu preko vodonosca

Nakon što se podigla velika medijska prašina oko nestašice vode u mjestima Mandre i Kolan na otoku Pagu, ubrzo je bilo sve u redu, a prema tvrdnjama zamjenice načelnice Općine Kolan - Lucije Datković cijela je priča zapravo "malo prenapuhana".

- U Mandre je pristao vodonosac koji je spojen na cijevi u vodovod. U Kolanu nije bilo problema s vodoopskrbom, možda bi jedino mogli govoriti o malo slabijem pritisku u nekim dijelovima mjesta, a tako je bilo i u Mandrama. Tamo je došlo do manjeg kvara u vodoopskrbi pa su neki dijelovi mjesta imali problema, no kvar je otklonjen - pojasnila je zamjenica kolanskog načelnika Lucija Datković dodajući kako kao i svake sezone ako dođe do problema s vodom jedan od razloga leži u činjenici što je znatno povećana potrošnja zbog velikog broja gostiju koji su na otoku. Primjerice, na području općine Kolan trenutačno boravi oko osam tisuća gostiju.

Što se pak, tiče vode na zadarskim otocima za sada nema problema.

Denis Barić predsjednik Otočnog sabora koji je gotovo uvijek dobro informiran kad su bilo kakvi otočni problemi u pitanju, kaže kako se nitko od otočana za sada nije žalio da nema vode. No tome je nedvojbeno ove godine doprinijelo i vrlo kišno proljeće.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno