U znaku suvremenog plesa i popularne glazbe

Slika korisnika admin
Autor: 

Šesti dan festivala Zadar snova propituje odnos suvremenog plesa i popularne glazbe prema konceptu i koreografiji Saše Božića i Petre Hrašćanec.

Love Will Tear Us Apart stavlja pitanje vlasništva nad izvedbom isprva u apstraktni plesni okvir bavljenja tijelom i politikom pogleda, a potom i u širi umjetnički i socijalni okvir. Odabrane glazbene numere rezultiraju izvedbenim iskazima koji u sebi tretiraju riječ ljubav, kao ljubav prema činu izvedbe u svoj njegovoj mnogostrukosti. Za ovaj je solo Petra Hrašćanec nagrađena Nagradom hrvatskog glumišta 2012. za najbolju žensku plesnu ulogu.  

Uprizoren u formi dueta Petre Hrašćanec i Marka Jastrevskog Boys Don't Cry sužava svoj glazbeni okvir istražujući naslijeđe ženskih kantautorica iz razdoblja 60-ih godina prošlog stoljeća (Joan Baez, Marianne Faithfull, Judy Collins...) te s njima povezana pitanja ženskog identiteta na sceni i skrivenih političkih poruka koje takva glazba, i ples na nju, posjeduje.

Dva dijela popularne trilogije kazališne skupine DEFACTO bit će uprizorena u Sv. Dominiku s početkom u 22 sata.

U 23.30 u Sv. Donatu nastavlja se međunarodni program kratkog filma koji donosi selekciju 12 animacija talijanskih redatelja. 

 

 

 

 

 

-- Slika

Scena iz predstave "Love Will Tear Us Apart"

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno