Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

SDP-ov VIJEĆNIK Radeta: Želim da se glas nezadovoljnih građana čuje

12.08.2019. 11:21
SDP-ov VIJEĆNIK Radeta: Želim da se glas nezadovoljnih građana čuje


Iako je gradski vijećnik postao tek početkom ove godine, SDP-ovac Daniel Radeta jedan je od vijećnika koji najviše »vadi mast« gradskoj vlasti. Naime, za razliku od dijela oporbe koja za govornicu izlazi samo zato da bi ih se vidjelo, ali se njihovo djelovanje često svodi samo na kritiku radi kritike, Radeta u javnosti istupa uvijek sa konkretnim prolemima.
Tako je i njegov posljednji video objavljen na njegovu Facebooku, a na kojemu je dostavno vozilo na Poluotoku zamalo srušilo pješaka, izazvao brojne reakcije građana. Mnogi su nacionalni mediji pak prenijeli njegovu priču o turistima koji su »odlazak na sladoled platili 1.200 kuna«, čime je vijećnik pokušao ukazati na probleme parkiranja i nekih nameta zbog kojih dio turista poručuje kako se više neće vratiti u Zadar.
Bilo je još niz objava sa konkretnim podacima o problemima Poluotoka kojima je Radeta upozorio na njihovo što hitnije rješavanje kako građani i gosti zbog njih ne bi trpjeli. No, imaju li ove poruke rezultata u stvarnosti, odnosno reagiraju li nadležni na probleme koje on i faktografski dokumenetira, pitali smo Radetu:
Pratim što muči Zadrane
– Drago mi je da su neke teme potaknule širu raspravu nakon mojih objava na Facebooku. Osobno smatram kako je ukazivanje na probleme bitno za razvoj našeg grada.
Kroz svoje političko djelovanje vidim šansu da ukazivanjem na iste neke stvari i promijenimo. U tom mi uvelike pomažu i mediji koji prate i pravovremeno aktualiziraju teme koje su bitne. Moji Facebook statusi nisu nekakav hir, samo kako bi se nešto događalo ili pisalo, već stvarna potreba kako bi se neki životni problemi u gradu počeli riješavati. Sve ono što pišem i govorim su stvarni problemi koje muče naše sugrađane, a moj doprinos tome je da se glas nezadovoljnih građana čuje, bilo to putem Facebook statusa, za vijećničkom govornicom ili priopćenja za medije – kaže SDP-ov-vijećnik, dodajući kako mu u zadnje vrijeme sve češće prilaze sugrađani koji su prepoznali njegov rad kao vijećnika:
Građani su mi izvor informacija
– Oni su mi izvor informacija i inspiracije za političko djelovanje. Kada živiš i voliš ovaj grad 24 sata na dan, onda svaki problem prihvatiš kao svoj i želiš ga riješiti, a oni koji me poznaju znat će o čemu govorim jer sam osoba koja ne odustaje. Neke smo stvari uspjeli aktualizirati i u konačnici riješiti. To su procesi koji su spori i najčešće dolazi do nerazumijevanja od onih koji bi te probleme trebali rješavati, ali upornost i planiranje realizacije uvijek dovede do uspjeha. Najveće zadovoljstvo i ono što me inspirira da ovu priču guram dalje je činjenica da u svemu ovom nisam sam i da imam veliku podršku obitelji, prijatelja, susjeda, stranačkih kolega i sve većeg broja sugrađana – obrazložio je radeta o svom kratkom ali očito učinkovitom vijećničkom radu, zaključujući:
– Uvijek će biti onih koji razmišljaju drugačije i u svakom trenutku sam spreman na bilo kakvu vrstu argumentirane rasprave, dok ta rasprava ima temelja za dobrobit zajednice.